La Princesa Leonor de Borbó ha iniciat la seva formació militar. Aquesta etapa de la seva vida va començar a l'agost del 2023 i s'estendrà al llarg de tres anys. Durant aquest temps, la Princesa Leonor passarà pels tres Exèrcits: primer a l'Acadèmia General Militar de Saragossa per a l'Exèrcit de Terra, després a l'Escola Naval Militar de Marín per a l'Armada, i finalment a l'Acadèmia General de l'Aire de San Javier per a l'Exèrcit de l'Aire.
Aquest programa de formació militar per a la Princesa Leonor és similar al que va seguir el seu pare, el Rei Felip VI, que també va passar per les tres acadèmies militars espanyoles. En finalitzar la seva formació, igual que el seu pare, la Princesa Leonor obtindrà el grau de tinent per a Infanteria i Aire, i serà alferes de navili a l'Armada.
La incorporació de la Princesa Leonor a la formació militar ha estat ben rebuda per la Casa Reial i ha estat aprofitada per reforçar-ne la imatge i desviar l'atenció d'altres temes. Sense anar més lluny, poc es parla de la presumpta relació que Letizia Ortiz va mantenir amb Jaime del Burgo. Una relació que, segons experts a la monarquia com Pilar Eyre o Jaime Peñafiel va ser real.
On parlen dels dos temes és a Catalunya Ràdio. Ricard Ustrell va entrevistar fa uns dies Jaime Peñafiel perquè donés més detalls sobre l'afair. Ara xerra amb Albert Om, que té una secció al programa, per parlar de Leonor. I no ho fan en bons termes.
Albert Om considera que s'ha fet un procés per part de la monarquia per vendre millor Leonor . En aquest sentit diu: "Borbie', Barbie Borbona. Ha estat també un procés Barbie, li han rentat la cara, l'han empoderat. Borbie se'n va anar a estudiar a Gal·les, ara es gradua, ara se'n va a la mili, ara té un noviet, ha sortit de nit i fins i tot ens ha parlat català”.
Unes paraules que van ser molt del gust de Ricard Ustrell, proper a Pablo Iglesias. El periodista va fer broma sobre qui era el suposat Novio. "És el de l'espasa cap amunt o cap avall?", va dir de manera irònica.
Albert Om, una llarga trajectòria als mitjans
Albert Om té una llarga trajectòria als mitjans de comunicació. Llicenciat en Ciències de la Informació, Om ha treballat en diversos àmbits dels mitjans, incloent-hi premsa, televisió i ràdio, i el seu treball ha estat predominantment en llengua catalana.
Entre els seus èxits més importants, Om va dirigir i va presentar el programa matinal "L'hora del pati" a RAC 1 des de setembre de 2000 fins a juliol de 2004. Per la seva tasca en aquest programa, va rebre el Micròfon de Plata i el premi de l'Associació de la ràdio al programa més innovador de Catalunya. A més, va dirigir i presentar el programa setmanal d'entrevistes "Jo vull ser" a TV3 i va treballar en altres programes com "El club" i "Malalts de tele", en què es va treballar com a copresentador i guionista.
Va ser en aquest últim programa on es va donar a conèixer. Era el cosí de Toni Soler, presentador del programa encara que aquesta relació familiar no és certa malgrat que durant molt de temps els catalans ho van creure així.
Om també ha tingut una destacada carrera a la premsa escrita, arribant a dirigir el diari "El 9 nou" de Sabadell. El 1994, va ser guardonat amb el premi Tasis Torrent al millor reportatge publicat a la premsa comarcal. Com a autor, ha publicat diversos llibres en català, entre ells El nom del porc (1997), que li va valer el premi Pere Quart d'humor i sàtira, Els veïns de dalt (2000) i El dia que plegui Jordi Pujol” (2003).
El setembre del 2010, Om va estrenar a TV3 el programa setmanal "El Convidat", que va gaudir de gran acceptació entre l'audiència catalana i es va emetre fins al gener del 2015. Aquest mateix any, es va convertir en conseller assessor del diari "Ara", que es va llançar el 28 de novembre. El novembre de 2011, Om va ser guardonat amb un premi Ondas pel seu treball a El convidat a TV3.
Fins fa ben poc presentava el programa 'Islàndia' a RAC1.