Muntatge amb una imatge de Mariona Caldentey a una roda de premsa. A la dreta una imatge d?una noia emocionada

La reacció de Mariona Caldentey en acomiadar-se del Barça que sorprèn molts

L'adéu de tot un mite del barcelonisme

Malgrat que no ha generat el soroll mediàtic d'Alexia Putellas, Aitana Bonmatí o Mapi León, el cas és que la futbolista mallorquina Mariona Caldentey ha estat una peça fonamental en l'èxit de la secció de futbol femení del FC Barcelona.

L'estupenda futbolista de 28 anys ha anunciat que deixa l'equip després de 10 anys defensant l'escut del Barça, sense fer soroll i amb moltíssim compromís i honor. Mariona Caldentey és tot un exemple d'esportista professional i lliurada al club que defensa. Una jugadora que, sens dubte, trobarà a faltar molt la parròquia culer. Mariona ho ha fet tot bé durant la seva llarga etapa al Barça, fins i tot ha donat tota una lliçó de comiat, emotiu, però gens imposat, sincer i amb la seva transparència habitual.

Mitjançant un vídeo realitzat per a l'ocasió i un muntatge de fotografies en què se la veu defensant la samarreta del seu equip de l'ànima des de ben joveneta fins ara, Mariona Caldentey ha volgut acomiadar-se elegantment, agraint l'afecte de l'afició i destacant-ne les dificultats que ha tingut per prendre una de les decisions més complexes de la seva vida: "Creieu-me quan us dic que ha estat una de les decisions més difícils de la meva vida. De tot el que hem viscut, no em quedo només amb els èxits esportius, sinó amb el canvi i l'impacte social que hem aconseguit junts”.

Una futbolista excepcional

Tot sembla indicar que el proper destí de Mariona serà la Woman's Premier League britànica, on defensarà l'escut de l'Arsenal. El seu fitxatge més que possible per a l'equip gunner es produirà després d'una etapa històrica al FC Barcelona. De fet, ja a la seva primera temporada, la 2014-2015, es va convertir en la revelació del campionat. Tot i alguna lesió -una d'elles la va apartar mig any dels terrenys de joc-, la seva presència ha estat constant i el seu rendiment no ha patit alteracions destacables. És autora d'alguns gols històrics, com el de la final de la Copa de la Reina del 2018, al minut 122 de la pròrroga, davant de l'Atlètic de Madrid o el que va classificar el Barça per a la final de la Lliga de Campions del 2019, davant del Bayern de Munic.

La trajectòria i èxits de Mariona són realment impactants. Va formar part de la primera plantilla de la història del club a aconseguir la UEFA Women's Champions League. També va entrar a la història del futbol en aconseguir el primer triplet de la història del club. Ha guanyat tots els títols possibles i ha esdevingut una de les davanteres més completes del futbol mundial. Acaba d'anunciar la seva marxa, i ja l'estem enyorant. Gràcies per tot, Mariona i moltíssima sort!