Muntatge amb una imatge de Joan Laporta durant una entrevista. A l'esquerra una imatge amb un cambrer feliç

Quina localitat catalana ha obert un restaurant temàtic sobre Joan Laporta?

El president del Barça ja disposa del seu propi temple a un restaurant

L'esperpèntic moment que travessa el FC Barcelona i l'equip directiu que presideix Joan Laporta, no proporciona precisament gaires alegries a una afició culer sucumbida a un desànim general gens favorable.

Els dubtes permanents del màxim mandatari blaugrana pel que fa a l'entrenador del primer equip masculí de futbol, Xavi Hernández, genera un ambient molt desfavorable. Entre tanta crisi i tants desajustos als postulats del club, Laporta manté viva una de les seves màximes aficions: la gastronomia. És tan notòria la feblesa per la cuina de Joan Laporta, que ara s'acaba de conèixer la inauguració d'un restaurant inspirat en la devoció culinària del president del Barça. La cadena Berto's Milanesa ha creat un local situat al centre comercial Mataró Parc d'aquesta localitat del Maresme, inspirat directament en la figura de Laporta.

Fa unes setmanes us informàvem que aquesta cadena s'ha especialitzat en l'obertura de locals al voltant de la província de Barcelona, dins dels quals es rendeix tribut a figures mediàtiques del món de l'esport i la música. Després dels dedicats a Diego Armando Maradona, Julio Iglesias, Belén Esteban i el rei emèrit Joan Carles, ara ha arribat el torn de Joan Laporta. Sota el lema "M'estic posant com un bacó", cèlebre frase que el president va pronunciar al seu dia, que presideix el temple laportià del local a través d'unes destacades llums de neó, els culers i curiosos que s'acostin a aquest local, podran observar nombroses fotografies i portades de diaris de les dues etapes de Joan Laporta com a president del FC Barcelona.

Berto's Milanesa és una cadena de restaurants propietat d'Alberto Bonhomme, emprenedor responsable del projecte de Franquícies virtuals a Glovo, fundador d'Instamaki, la primera empresa espanyola focalitzada a explotar dark kitchens amb marca pròpia, amb el sushi com a producte estrella, i actualment focalitzat en aquesta original idea gastronòmica en què el menjar és amenitzat per l'ombra d'icònics personatges.

Era qüestió de temps

“Som una cadena que només serveix milaneses i, com que és un dinar per gaudir, el que fem és decorar els restaurants de personatges vividors, gent famosa que ensenya com viu sense cap vergonya. Amb un punt d'enginy i sempre des de l'humor”. Unes paraules per al diari ARA, en què acaba sentenciant: " Escollim personatges que arribin a tothom d'una forma o una altra. Per exemple, hi ha una generació que coneix Julio Iglesias pels mems abans que per la seva música, però també són conscients de qui és, encara que això sembli una ofensa per als més grans".

Per mems no serà en el cas de Joan Laporta. Des de "Al loro, ¡que no estmaos tan mal!", les seves esbojarrades celebracions amb balls inclosos, fins a aquest determinant "M'estic posant com un bacó", que presideix l'espai que el restaurant Berto's Milanesa li dedica a Mataró. El colofó de l'establiment el trobem en sortir-ne, sent genialment acomiadats per l'eloqüent i mítica frase de “Ganas de volver a veros”.