Victòria Luengo vestida amb una americana i mirant cap a un costat

El motiu pel qual Victoria Luengo s'ha canviat el nom

L'actriu presenta al Poliorama el monòleg 'Prima facie' i recentment ha triomfat amb 'Reina Roja' a Prime

Victoria Luengo, coneguda anteriorment com a Vicky Luengo, ha tingut una carrera destacada al cinema, la televisió i el teatre espanyol. Nascuda a Palma de Mallorca el 7 d'abril de 1990, Luengo ha estat aclamada per les seves actuacions en diverses produccions, especialment pel seu paper a la sèrie "Antidisturbis" de Movistar+, que li va valer un Premi Ondas a la millor intèrpret femenina en ficció .

Des de jove Luengo va mostrar una gran passió per l'actuació. Va començar la seva carrera a televisió amb rols en sèries com "La Riera" de TV3 i "La peixera d'Eva". A la sèrie de TV3 va tenir un paper important com a periodista destapant diversos escàndols de corrupció que implicaven personatges importants com el mític Claudi, interpretat per Pere Arquillué.

El seu talent es va consolidar amb la seva interpretació a Suro, una pel·lícula per la qual va ser nominada al Goya i va guanyar el Premi Gaudí a la millor actriu protagonista. A més, la seva actuació a l'obra de teatre Prima Facie li va atorgar el Fotogrames de Plata a la millor actriu de teatre.

De Vicky a Victòria

Recentment, Victoria Luengo va decidir deixar enrere el seu nom artístic "Vicky" per ser coneguda pel seu nom de naixement. Aquest canvi reflecteix el desig de ser vista amb més serietat i maduresa en la seva carrera professional. En una entrevista a "El Hormiguero", va explicar que sempre s'ha anomenat Victòria en el seu entorn personal i que ara vol que també sigui el seu nom a l'àmbit professional. Aquest canvi també s'ha reflectit en reconeixements recents, com el Premi Princesa de Girona Art 2024, on ja va ser reconeguda com a Victoria Luengo.

També ha comentat que el nom Vicky ho va adoptar per semblar més juvenil, però que ara sent que Victòria representa millor la seva evolució i professionalisme. A més, considera que el seu nom complet sona millor i més d'acord amb la seva carrera en ascens.

A l'àmbit de l'actuació, Victoria ha estrenat recentment la sèrie "Reina Roja" a Amazon Prime Video, basada en el best-seller de Juan Gómez-Jurado, on interpreta Antonia Scott, una dona amb un quocient intel·lectual excepcional.

Prima facie arriba a Barcelona

Actualment Victoria Luengo és la protagonista del monòleg Prima facie, de Suzie Miller, dirigit per Juan Carlos Fisher, que arriba del 29 de maig al 22 de juny al Poliorama de Barcelona després d'una gira per l'Estat. Luengo afirma que una de cada tres dones ha estat agredida sexualment: “És una ferida comuna que tenim totes les dones i això és el que jo explico a la funció”.

L'actriu destaca que mai no s'havia enfrontat a un text tan llarg sobre l'escenari i s'alegra d'haver-se atrevit a fer-ho. En una entrevista amb l'ACN, diu que li agradaria “ser una dona amb una autoestima fortíssima” i dir que no li importa què n'opina la gent, però afegeix que té inseguretat. "Tenim una feina que està bé acceptar que l'opinió externa ens genera dubtes".

Al monòleg 'Prima facie', Després es posa a la pell de Tess, una advocada reeixida, acostumada a guanyar tots els casos a què s'enfronta, “una dona que li agrada molt la seva feina i que s'ha fet en si mateixa ”. A la meitat de la funció, assenyala l'actriu, “una persona l'agredeix sexualment i comença a viure la vida des del punt de vista de víctima i no des de la mirada de l'advocada que defensava agressors sexuals”.

Admet que és cansat representar l'obra perquè és “una responsabilitat molt gran”. Luengo és una hora i quaranta minuts sola sobre l'escenari i interpreta una desena de personatges amb “la intensitat emocional que representa” la història que s'explica. “Ara estic més acostumada perquè ho he fet diverses vegades, però quan vaig començar era molt impactant sentir tot allò que sent el personatge. El cos no sap que ets actriu i t'endinses cada dia en unes emocions com l'angoixa i la por que el sistema nerviós es veu alterat”.

Reconeix que al principi era dur i l'emoció la dominava, però de mica en mica va anar revertint-ho.