Muntatge amb una imatge de Màgic Andreu durant una entrevista al diari Ara. A la dreta una imatge amb un home escoltant

Què se n'ha fet del Màgic Andreu?

Les confessions del mític mag de TV3

Es va convertir en una de les figures més icòniques de TV3 als anys noranta, adquirint un gran nombre d'incondicionals, que gaudien amb la seva peculiar manera de practicar la màgia i un sentit de l'humor molt particular.

Francesc Andreu Sabadell, més conegut pel seu sobrenom artístic de Màgic Andreu, és un il·lusionista i mag català de 75 anys, que ha dedicat part de la seva vida a actuar als escenaris i a la participació a diversos espais de televisió. Una de les principals característiques d'aquest mag tan especial és que basa bona part de les actuacions interactuant amb persones del públic, que fa participar en jocs i trucs. Per això se serveix bàsicament de l'humor, alhora que és un dels primers mags del país a utilitzar aquest recurs.

Tot i la seva predisposició natural per a l'humor i la seva experiència com a actor, cal destacar que les seves primeres actuacions van ser serioses i molt en la línia dels típics mags. Això va canviar un dia quan en plena actuació li va caure a terra una carta. En recollir-la i aixecar-se de nou amb l'esquena va fer caure fortuïtament una de les taules que tenia a l'escenari, amb tanta fortuna que es va produir un efecte dòmino causant la caiguda de cinc o sis taules més que tenia preparades, escampant a més tots els seus utensilis de mag per terra. Aquest va ser el veritable punt d'inflexió per idear espectacles que combinessin la màgia amb la comèdia. I amb això va fer veritable història.

La reconversió artística d'un mite

En una entrevista recent per al diari Ara, el Màgic Andreu ha compartit algunes reflexions molt interessants, com el record d'aquesta etapa a TV3 i la seva filosofia de vida actual: "L'època de TV3 treballava massa, a base de cafès. Estic content amb la vida d'ara, fent gales que me les paguen, congressos, tinc una botiga de màgia. No em jubilaré de mag, no aniré a jugar a la petanca”.

La seva fama i prestigi l'avalen tant dins com fora del món de l'espectacle. No en va, Andreu ha dedicat molt temps a promoure de forma solidària a nivell nacional activitats per millorar la situació psicològica de persones amb minusvalideses, especialment nois i noies que es veuen obligats a passar llargues hospitalitzacions. Bàsicament aquestes activitats són actuacions i tallers socioeducatius a diferents hospitals. En aquestes activitats participa Màgic Andreu mateix coordinant alhora tot un equip d'artistes, treballant de forma regular a partir del 2004 a la planta d'oncològica Infantil de l'hospital Vall d'Hebron (Barcelona). Tota una representació de la millor màgia del món.