Muntatge amb una imatge d'Agnès Marquès del perfil d'Instagram. A l´esquerra una imatge d´un noi molt concentrat

Què farà Agnès Marquès després de deixar el Planta Baixa?

La fi d'una etapa per a la periodista i presentadora catalana

A hores d'ara pocs dubtes queden sobre el talent, el rigor, la professionalitat i la simpatia d'Agnès Marquès, característiques que l'han situat en un lloc de privilegi entre els presentadors més prestigiosos de TV3.

Amb Planta baixa -dirigit i presentat per Marquès-, la cadena pública catalana ha procurat establir-se a la franja de la tarda amb la voluntat de mantenir l'esperit que el va consolidar als migdies de TV3 i han plantejat nous registres que han permès ampliar l'horitzó del programa. El cas és que l'objectiu de combinar l'aposta per tenir una mirada pròpia de l'actualitat i oferir tots els prismes amb una oferta d'entreteniment nova, no ha acabat de funcionar. Des de la cadena no estan convençuts amb el format i han decidit cancel·lar les emissions.

De les tardes a les nits de TV3

Sense pràcticament temps per a la reflexió, a Agnès Marquès ja se li ha encarregat un nou espai amb què seguirà a l'antena de TV3 després de Planta Baixa. La presentadora catalana de 45 anys canviarà les tardes per les nits de la cadena. Dins del programa Nits sense ficció, Marquès ja ha presentat l'especial "Atrapats per la pantalla", on s'ha analitzat la situació i l'afectació de l'ús de les pantalles i les noves tecnologies. Marquès ha tingut com a parella de presentador, el jove Josep Palau, mentre que també hi han intervingut experts en la matèria. Entre ells, el neurocientífic Michel Desmurget, el doctor i professor David Bueno o el psicòleg clínic Fran Villar.

Josep Palau és un dels col·laboradors d'Helena Garcia Melero al programa Tot es mou. Amb anterioritat havia estat presentador del programa juvenil Tags del Canal Súper 3. Palau i Marquès formen una estranya parella de presentadors, però la cadena ha apostat per la seva unió davant de les càmeres amb la intenció de revertir la decepció de Planta baixa.

Agnès Marquès ha col·laborat en diverses emissores radiofòniques (COM Ràdio, Ràdio 4, Onda Rambla) i televisions (Telecinco, TV3). Va ser durant molts anys la presentadora del TN cap de setmana de TV3, però també va conduir especials com La Marató de TV3 i era una cara habitual durant les llargues nits electorals. Al Canal 33 va estrenar La gent normal, programa en què explorava diversos tabús socials i personatges sucosos.

A més a més de la seva dedicació periodística, Marquès també és escriptora. L'any 2022, l'Editorial Columna va publicar la seva primera novel·la, "Ningú sap que soc aquí". Un llibre que parla d'amors i amistats imperfectes, música, sexe, drogues i un secret, que conformen un relat intens, aparentment quotidià, però alhora profund. Abans, el 2017, l'Editorial Bridge ja havia publicat "Els guapos són els raros", que reuneix reflexions de la periodista sobre els personatges que van passar pel programa "Gent normal".