Muntatge amb una imatge de Susanna Grisoo i Marta Sánchez, a esquerra i dreta respectivament, durant l'emissió del programa 'Espejo Público'

La pregunta de Susanna Griso a Marta Sánchez que genera enrenou en el feminisme

La cantant ha estat entrevistada a Antena 3 i, una vegada més, ha deixat diversos titulars

El programa "Espejo Público", emès per Antena 3 i presentat per Susanna Griso, és conegut per les entrevistes incisives i la capacitat per abordar temes d'actualitat amb profunditat. N'és una prova el que ha passat al programa del dilluns 3 de juny. La participació de la cantant Marta Sánchez ha generat un enrenou considerable en l'àmbit del feminisme, a causa d'una pregunta realitzada per Griso.

Marta Sánchez va acudir al programa "Espejo Público" per promocionar el seu proper concert al Teatre Albéniz de Madrid. L'entrevista, que va abastar diversos aspectes de la seva carrera i la seva vida personal, va prendre un gir inesperat quan Susanna Griso va plantejar una pregunta que tocaria fibres sensibles: "Et consideres feminista? Has evolucionat? Perquè anys enrere no parlàvem del feminisme de la mateixa" manera".

La resposta de Marta Sánchez

La pregunta de Griso inicialment va semblar incomodar Marta Sánchez, que no obstant va respondre amb franquesa. La cantant va expressar que sempre s'ha parlat de feminisme, però que en els darrers anys el moviment ha adoptat postures que ella considera extremistes. Sánchez va comentar que algunes ideologies feministes a Espanya han exagerat certs aspectes, cosa que, segons ella, podria estar portant la societat a perdre certs valors tradicionals.

Sánchez va destacar el que percep com una estigmatització envers els homes, assenyalant que no tots els homes són dolents i que excloure'ls de la lluita feminista pot ser contraproduent. Aquesta postura, encara que polèmica, reflecteix un sentiment que alguns sectors de la societat comparteixen, però que també és fortament criticat per molts defensors del feminisme contemporani.

Reaccions al món del feminisme

Les declaracions de Marta Sánchez, juntament amb la pregunta de Susanna Griso, van provocar una onada de reaccions a xarxes socials i mitjans de comunicació. Moltes feministes van criticar la postura de Sánchez, argumentant que minimitza la importància de la lluita feminista i els èxits obtinguts al llarg dels anys. En contrast, altres van defensar el seu dret a expressar la seva opinió, hi estiguin o no d'acord.

Tot i que Susanna Griso va intervenir per suavitzar la resposta de Sánchez, la pregunta inicial ja havia sembrat la llavor del debat.

Impacte a Antena 3

Per a Antena 3, aquest episodi de "Espejo Público" ha estat un recordatori del poder que tenen els mitjans de comunicació per influir en el debat públic. Les controvèrsies generades per entrevistes com aquesta no només augmenten l'audiència del programa, sinó que també destaquen la rellevància dels temes discutits, en aquest cas, el feminisme.

No és la primera vegada que Marta Sánchez entra al “terreny polític”. Sense anar més lluny se'l va arribar a considerar pròxima a Albert Rivera quan el polític català era líder de Ciutadans. També va cantar una versió pròpia de l'himne d'Espanya.