Sílvia Caballol i Xavier Novell a Madrid

El polèmic titular de TV3 sobre l'exbisbe de Solsona que es va casar amb una dona

Xavier Novell va trencar el celibat i va renunciar a ser bisbe

La vida de Xavier Novell ha canviat del tot. Qui fos el bisbe de Solsona va trencar el celibat i es va casar, amb el permís del Papa, per l'Església amb Sílvia Caballol . L'afortunada és una escriptora de llibres eròtics i satànics. L'enllaç va tenir lloc el 2021 i la descendència va arribar, per partida doble, en forma de bessones, el 2022.

Novell sempre ha estat un personatge controvertit dins de l´Església. Va ser ordenat sacerdot el 1997 i va treballar com a docent a la Facultat de Teologia de Catalunya, gràcies a la seva formació en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma. Les seves declaracions sobre l'avortament i sobre l'homosexualitat, considerant-la una malaltia que es podia curar amb teràpies de conversió, són una taca al seu currículum .

La seva dona, Sílvia Caballol, novel·lista. S'ha dedicat sempre a l'escriptura. El 2016 va publicar 'Trilogia amnèsia' i el 20217 'L'infern a la luxúria de Gabriel', on introduïa el lector a “el món penitenciari, la psicopatia, les sectes, el sadisme, la bogeria, la luxúria”. El llibre té moltes cites bíbliques, cosa que, vist amb perspectiva, fa pensar que Novell va ser un gran assessor.

Després d'un matrimoni civil, va arribar el matrimoni religiós, ja que les parts van aconseguir la secularització. “Vaig pensar que era honest, després de tant de temps que heu estat amb nosaltres, no amagar que Xavier i jo, finalment, vam poder casar-nos a l'Església, gràcies a la misericòrdia del Sant Pare, que li ha concedit la secularització”, va dir Caballol a una entrevista.

TV3 dóna veu a Sílvia Caballol

La Televisió de Catalunya ha donat, en moltes ocasions, veu a la dona de l'exbisbe de Solsona que, al seu torn, és considerat com a bisbe emèrit. Tot i això, la televisió pública de Catalunya encara el considera "bisbe" i així ho ha transmès en un titular del programa Planta Baixa.

El programa debatia sobre la conveniència d'exposar els nens i les nenes menors d'edat a les xarxes socials. Després de la pregunta "Hem d'exposar els menors a les xarxes socials?" La resposta era "la dona del 'bisbe' de Solsona ho pregunta al perfil d'Instagram".

Responent a la pregunta, Caballol va dir que "amb el boom mediàtic, vaig voler mostrar en xarxes socials una família unida sense tenir en compte els efectes psicològics o penals que poden derivar d'un mal ús". Si mirem el seu perfil d'Instagram, les últimes setmanes Caballol ha publicat diversos posts demanant consell als seguidors sobre l'exposició dels menors d'edat a les xarxes socials.