Muntatge amb Pilar Eyre i Joan Carles I a primer terme i uns jutjats de fons

Pilar Eyre revela 1 detall inèdit 10 anys després de l'abdicació de Joan Carles I

La figura de l'exmonarca espanyol està molt desacreditada

L'escàndol que va envoltar l'abdicació del rei Joan Carles I d'Espanya continua sent tema de conversa, especialment amb les revelacions recents de Pilar Eyre. Deu anys després d'aquest esdeveniment històric, Eyre ha revelat detalls inèdits que donen llum sobre la veritable naturalesa de tot el que va envoltar la renúncia del monarca espanyol.

La relació entre Joan Carles I i Corinna com a detonant de tot

La figura de Corinna Larsen, empresària i socialité alemanya, ha estat molt present en els rumors sobre la vida privada de Joan Carles I. La seva relació va començar a la dècada de 2000 i ràpidament es va convertir en un tema controvertit. Segons Pilar Eyre, Corinna va jugar un paper crucial els últims anys del regnat de Joan Carles. Aquesta relació va ser una de les múltiples raons que van portar al deteriorament de la imatge pública del Rei.

El detall que surt ara a la llum

Pilar Eyre, una de les periodistes més reconegudes en temes de la Casa Reial, ha revelat al seu llibre més recent detalls que fins ara eren desconeguts. Un dels més impactants és l'intercanvi de missatges entre Joan Carles i Corinna el dia de l'abdicació. Segons Eyre, Joan Carles va enviar un missatge a Corinna dient: “Acabo d'abdicar, ja sóc un home lliure”. La resposta de Corinna va ser el silenci , una reacció que Eyre descriu com un cop devastador per al Rei.

L'abdicació de Joan Carles I el 2 de juny del 2014 va ser una sorpresa per a molts, però segons Eyre, estava sent planejada des del gener d'aquell any. La combinació del cas Nóos, els problemes de salut del Rei i la pressió interna de la Casa Reial van culminar en la decisió d'abdicar en favor del seu fill, Felip VI.

El paper dels Quatre Magnífics

Eyre esmenta que un grup conegut com els Quatre Magnífics va ser clau en la preparació de l'abdicació. Aquest grup estava compost per Rafael Spottorno, Félix Sanz Roldán, Javier Ayuso i Jaime Alfonsín. Aquests homes, juntament amb la influència de la Reina Letizia, van empènyer Joan Carles a prendre la decisió final. Eyre recorda que Letizia, considerada per molts com una figura aliena i disruptiva dins de la Casa Reial, va tenir un paper significatiu en aquesta trama. La relació entre sogre i nora no va anar bé des del principi.

Els crítics s'acumulen

Les revelacions de Pilar Eyre han generat una allau de reaccions a les xarxes socials. Periodistes i experts a la Casa Reial han compartit les seves opinions. Jaime Peñafiel, un altre veterà periodista especialitzat en temes de la monarquia, ha expressat que aquestes revelacions subratllen la necessitat de transparència a la Casa Reial. Fins i tot Federico Jiménez Losantos, un dels màxims representants de la dreta periodística, ha estat més crític , assenyalant que la gestió d'aquests escàndols ha estat insuficient i ha fet malbé greument la imatge de la monarquia.