Pedro Piqueras tocant el piano al plató de 'Col·lapse'

Pedro Piqueras canta en català i explica com el va aprendre

El periodista va ser un dels convidats del programa 'Col·lapse'

Els dissabtes a la nit a TV3 són per a 'Col·lapse', presentat per Ricard Ustrell. El programa convida cada setmana quatre o cinc persones de diferents àmbits. Es prioritza l'entreteniment, encara que també hi ha espai per a entrevistes més polítiques o econòmiques. En qualsevol cas res no té a veure amb el 'Preguntes Freqüents'. Precisament va ser Ricard Ustrell qui va començar presentant el programa juntament amb Laura Rosel. Posteriorment es va quedar Rosel en solitari i en la seva darrera etapa va estar liderat per Cristina Puig.

'Preguntes Freqüents' va néixer amb el procés i va tenir grans audiències però quan a TV3 li va interessar desactivar-ho tot, va prioritzar entreteniment. I fins i tot, com li agrada a Jordi Évole, va espanyolitzar el contingut. Algunes de les crítiques a 'Col·lapse' tenen a veure amb el tipus de convidats. Els més enfadats amb el gir de TV3 fins i tot acusen el programa d'haver-se convertit en una mena de Sálvame amb convidats com Ana Obregónn.

Menys crítiques va suscitar la participació de Pedro Piqueras, periodista ja jubilat i de reconegut prestigi. Piqueras va sorprendre els teleespectadors cantant una cançó en català mentre tocava el piano. No el parla de forma fluida però ho entén perfectament i s'atreveix amb algunes paraules i frases. Ricard Ustrell no va poder evitar preguntar-li com havia après el català.

La història és emotiva. "No parlo català, només una mica. He après el català a Albacete perquè la meva mare va viure aquí a Barcelona durant la Guerra Civil. Per a ella va ser l'època més important de la seva vida, tenia entre 12 i 15 anys. Va aprendre català i quan jo vaig néixer, molt de temps després, em va ensenyar català. Em deia: 'Tanca la porta, porta la clau...'. Per això vaig anar aprenent una mica" , va assegurar Piqueras.

El vídeo que ha penjat el compte de Twitter de 3cat ha comptat amb diversos comentaris i reaccions. "És millor pianista que cantant" , apuntava una usuària de la xarxa social ara coneguda com a X. "JAJAJAJAJAJA... I L'ETARRALLIURE S'HO CREU... VINENT DE LA TELEBASURA MAFIOSA I ETARRA... AH? per això?" , diu un altre comentari, totalment contrari a TV3.

Pedro Piqueras, una vida dedicada al periodisme

Pedro Piqueras és conegut per la seva extensa i reeixida carrera a l'àmbit de la comunicació. Nascut el 6 de maig de 1955 a Albacete, Piqueras es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i va començar la seva carrera professional a Ràdio Nacional d'Espanya el 1977.

A la dècada dels 80, es va incorporar a Televisió Espanyola, on va dirigir i va presentar el Telediario en les seves dues edicions i, a la temporada 1989-90, va dirigir també 'Bon dia'. El 1993, Piqueras es va unir a Antena 3 com a director i presentador de l'edició de nit del seu informatiu. Posteriorment, va assumir la direcció i presentació d''Espejo Público', i el 1998 va retornar a la presentació d'informatius de cap de setmana. Durant la seva etapa a Antena 3, també va intentar assumir els matins amb el magazine 'A plena luz', que va durar només tres mesos, i posteriorment es va encarregar de diversos programes especials.

El 2004, Pedro Piqueras va assumir la direcció de Radio Nacional de España, càrrec que va ocupar fins al 2006. Aquell mateix any, va fitxar per Telecinco per convertir-se en el director d'Informatius de la cadena i presentar l'edició nocturna d'Informativos Telecinco des del 27 de febrer de 2006. Sota el lideratge, l'informatiu nocturn de Telecinco va aconseguir imposar-se com a líder d'audiència, superant els informatius d'Antena 3 i TVE.

Promo - Informativos TeleCinco [DESPEDIDA DE PEDRO PIQUERAS] | Diciembre 2023

El novembre de 2023, Pedro Piqueras va anunciar el seu retir de la televisió, posant fi a una trajectòria de més de 50 anys a la professió. Va presentar el seu últim informatiu a Telecinco el 21 de desembre del 2023.