Lo Pau de Ponts parlant de les eleccions

VÍDEO: La solució de Lo Pau de Ponts davant el bloqueig polític

El cantant català no es defineix políticament i dibuixa una Catalunya 'ingovernable'

Les eleccions del 12 de maig del 2024 al Parlament de Catalunya han deixat un escenari incert. El president en funcions Pere Aragonès va convocar els comicis amb la idea de guanyar, però el resultat d'ERC va ser una patacada històrica només superada pel desastre del 2010, quan Joan Puigcercós va aconseguir 10 escons després d'un desastrós tripartit.

Precisament, un tripartit format per PSC, ERC i Comuns és l'única possibilitat , tenint en compte que la suma dels partits suposadament independentistes no arriba als 68 diputats i que la sociovergència és impossible. En aquest sentit, dins del partit autonomista hi ha dos corrents que estan dividits i que no saben què fer: van a noves eleccions o formen un nou tripartit.

El candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha proposat un govern en solitari, format per Junts i ERC amb l'abstenció del PSC , cosa que sembla impossible tret que arribin instruccions de Moncloa per sacrificar Salvador Illa i permetre aquest pacte.

Igualment, un pacte entre PSC, PP, Comuns i l'abstenció de VOX és impossible, ja que els d'Ignacio Garriga ja han dit que no permetran, ni per activa ni per passiva, la presidència de Salvador Illa (i molt menys una presidència independentista ').

La millor proposta per solucionar aquesta situació

La solució arriba des del món de la cultura. Lo Pau de Ponts, en un vídeo publicat a xarxes socials, ha manifestat, en clau d'humor, qui ha de ser president. El d'aquí ha de ser Salvador Illa, el president a l'exterior Carles Puigdemont. La Sílvia Orriols ha de ser la presidenta de Ripoll o del Ripollès i Pere Aragonès el president de la seva escala de veïns.

Cada polític, segons Lo Pau de Ponts, ha de ser president al lloc on ha guanyat més vots. D'aquesta manera, Salvador Illa va arrasar a la zona del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, mentre que Sílvia Orriols va fer el mateix a la Catalunya central (Ripollès, Osona, Garrotxa).

Repetició electoral

Tot i els mals resultats, ERC té la clau de la governabilitat. Del partit autonomista depèn anar a noves eleccions o tenir un nou tripartit. De moment, els partits estan fent les anàlisis internes per valorar si els convé una nova convocatòria.

En principi, la pitjor parada seria ERC, ja que està en caiguda lliure i el seu electorat està poc mobilitzat. Junts seguiria en una línia similar, ja que el resultat del 2021 i l'actual ha estat el mateix. Els més beneficiats serien partits com l'Aliança Catalana o el PSC, que estan en línia ascendent.