Muntatge amb una imatge de Marc Ribas ia la cantonada superior esquerra un emoji de cors

El nou projecte il·lusionant de Marc Ribas

El cuiner mediàtic continua ampliant horitzons

Marc Ribas és conegut principalment per la seva participació en programes com "Cuines", "Joc de cartes", i "Pop up Xef" de TV3. La seva passió per la cuina es va manifestar mentre estudiava belles arts i treballava en diverses feines, incloent com a porter de discoteca i ajudant de cuina.

Aquesta passió el va portar a treballar al Brasil durant cinc anys i, en tornar a Catalunya, a involucrar-se en l'escena gastronòmica, aportant la seva creativitat a diversos restaurants reconeguts com Can Ferran i Capritx, aquest últim premiat amb una estrella Michelin.

A la televisió, Ribas va saltar a la fama el 2016 com el carismàtic xef del programa Cuines, on el seu enfocament és a la cuina catalana accessible i de proximitat. La seva presència mediàtica es va consolidar amb "Joc de cartes", un concurs de cuina on quatre restauradors competeixen per ser el millor segons la temàtica de l'episodi. A més del seu treball televisiu, Ribas va publicar el seu primer llibre gastronòmic el 2018 titulat "Brutal. Les receptes de Marc Ribas".

Marc Ribas també ha estat notícia per la seva participació en esdeveniments benèfics i concursos de culturisme, on el 2004 va obtenir el cinquè lloc al campionat d'Europa de culturisme. El seu perfil multifacètic el converteix en una figura molt estimada i respectada al panorama mediàtic català. Sens dubte una història curiosa que demostra que el Marc és una persona inquieta i que no té por de nous reptes. Un d'aquests reptes nous és el menú de l'aigua.

Què és el menú de l'aigua?

Aquest projecte cerca oferir un menú que representa 5.000 anys d'història gastronòmica, utilitzant productes que han arribat a Catalunya des d'Àsia fins a Amèrica, i calcula el cost d'aigua de cada plat. En aquest sentit, considera que alguns d'aquests productes necessiten i provenen de llocs amb molta aigua. És l'exemple dels pebrots.

Aquest menú té com a objectiu conscienciar sobre l'ús i la gestió de l'aigua a la cuina. Marc Ribas us presenta aquest menú per mostrar la quantitat d'aigua necessària per produir cada plat.

Joc de Cartes, el seu programa estrella

"Joc de cartes" és un concurs televisiu on quatre restaurants d'una mateixa zona i amb propostes culinàries similars competeixen per establir qui és el millor. Basat en el format alemany "My restaurant rocks", el programa valora els establiments en diferents aspectes com ara decoració, cuina, menú, servei i relació qualitat-preu.

El guanyador rep un premi de 5.000 euros per invertir al seu local. Des de la seva estrena a l'abril del 2017, el programa ha anat guanyant popularitat, arribant a assolir un 18% de quota de pantalla en les seves últimes emissions, i promitjant 402.000 espectadors amb un 16.2% de quota la primera temporada. Una novetat introduïda a la sisena temporada va ser la del "plat estrella" seleccionat per Marc Ribas a cada programa, que afegeix mig punt extra a la nota final del restaurant escollit.

El programa ha tingut moments memorables, com quan un concursant va donar una puntuació perfecta a un rival, una cosa sense precedents a la història del xou. També destaquen anècdotes com la d'una propietària la semblança de la qual amb la periodista Mayka Navarro va sorprendre els televidents.

La JULIANA S'INDIGNA amb una concursant de JOC DE CARTES

A més, s'han viscut situacions tenses com la d'un cambrer que va cometre diverses errades al servei, provocant una reprimenda a la cuina, i la d'un restaurant amb una cuina descrita com a inacceptable per la falta de neteja i organització. Sense oblidar la polèmica Pili, que va incloure va amenaçar de denunciar el programa.

​​.