Josep Maria Mainat

Nou dard de Josep Maria Mainat a 'Eufòria': En evidència

El de Canet de Mar reobre la polèmica

L'exintegrant de la mítica "La Trinca" i poderós productor televisiu, Josep Maria Mainat, ha tornat a carregar amb força contra el programa de TV3, "Eufòria".

El cas és que, l'11 de març passat, Mainat va publicar un tuit que deia: Els concursants d'Eufòria: Aina, Maria, Pau i Rangel s'havien presentat al càsting d'OT i van ser descartats. Segons em diuen, l'equip d'Eufòria els va contactar personalment per demanar-los que es presentessin al programa. No sé com ho veieu....

Amb aquestes paraules, Josep Maria Mainat ha continuat desacreditant el programa estrella de la televisió pública catalana, augmentant una polèmica que ve de lluny. El 2022, Mainat ja va acusar el programa de copiar el format del concurs "Operación Triunfo" i, el 2023, va dur a terme una demanda juntament amb el seu soci, Toni Cruz, dirigida a Veranda TV, productora d'"Eufòria".

Des de CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) van fer públic un comunicat en què van mostrar el seu suport a Veranda TV: «Som coneixedors i hem viscut a primera fila d'on surt la proposta inicial, com un 'spin off' d''Oh Happy Day ', i hem participat en el desenvolupament posterior, amb aportacions crucials en el disseny de realització, d'il·luminació i contribucions artístiques que afecten el format».

Vivint dins de la polèmica

Josep Maria Mainat sembla viure en una polèmica permanent. Fundador de La Trinca i la companyia Gestmusic, és el creador del format televisiu de "Operación Triunfo" i "Crónicas marcianas", veritables punts d'inflexió dins de la història de la televisió és Espanya. El 2020, Mainat va ser protagonista d'un escàndol personal quan suposadament la seva dona, Ángela Dobrowolski, va intentar assassinar-lo.

La dona definiria així el seu marit: "Mainat és un monstre, m'ha destruït", però no per això tenia intenció de matar-lo segons s'apreciaria en les seves declaracions al jutjat, negant que li hagués subministrat insulina. A principis d'aquest any, el judici a Ángela Dobrowolski es va suspendre amb una multa de 500 euros Josep Maria Mainat.

Amb anterioritat a tot aquest embolicat capítol, Mainat va estar casat amb Rosa Maria Sardà i ja va viure nombrosos problemes amb el canal Telecinco i, molt especialment amb Risto Mejide, per prendre certes decisions que van molestar el productor.

El que va passar amb aquesta nova polèmica de Mainat amb el programa "Eufòria" no fa més que evidenciar la inquietud del portentós productor de televisió i el seu inconformisme per defensar l'originalitat de les seves creacions. Actiu i constant, Mainat fins i tot disposa del seu propi canal de YouTube: "Mainat Tube" , on, entre altres coses, es poden trobar actuacions i el podcast "Univers Mainat", on parla d'una altra de les seves grans especialitats: la ciència .