Muntatge amb una imatge de Matías de 'Joc de Cartes' en primer terme. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, Gemma, també concursant

Mai s'havia vist a 'Joc de Cartes': La puntuació que ningú s'esperava

Els altres concursants s'indignen pel que ha fet un dels participants

Últim programa de la temporada a 'Joc de Cartes'. La setmana que ve se n'emetrà un amb el resum de tots els restaurants participants d'aquesta setena temporada, però l'últim en format concurs va ser ahir 31 de gener.

El programa d'aquesta setmana s'hauria d'haver emès el passat dimecres 24 però el partit de Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic Club de Bilbao va provocar el canvi de data. El partit es va emetre en obert a Televisió Espanyola i TV3 pensava que això els restaria audiència.

Al programa d'avui hem pogut conèixer el guanyador del duel entre restaurants de cuina tradicional i cuina creativa de la ciutat de Barcelona.

L'Antic Colmado compleix i demostra que és un bon restaurant de cuina tradicional

El primer restaurant visitat ha estat l'Antic Colmado, al barri de Sant Andreu. Ha estat representat al concurs pel seu cap de cuina, Jordi Carbonell. No n'és el propietari però és l'ànima del restaurant, així ho ha dit ell mateix. Els rivals han assegurat que tenia un bon espai però taules juntes. En arribar a la cuina, Josep, un dels seus rivals, l'ha criticat per desordenada. La resta li han rebatut l'argument. Curiosament, la cuina de Josep estava en pitjors condicions, com s'ha pogut comprovar més endavant.

Entrant ja en matèria, l'Antic Colmado començava amb mal peu. Un problema amb les quantitats a les croquetes i una confusió entre musclos al vapor i a la marinera farien baixar la nota del servei. Els primers estaven ben cuinats, però amb algunes crítiques. Els segons han millorat. Plats i guisats propis de la cuina tradicional com els peus porc, el bacallà o el conill. Encara que aquest últim rebria alguna crítica per la salsa aigualida. Les postres, també tradicionals, han agradat en general. Un preu de 151'40 euros tancava la intervenció de l'Antic Colmado. Els seus rivals li posaven un 6'3, amb millor nota a la cuina.

Bon preu al Mà de Morter... encara que no acaba de convèncer

El programa seguia amb els restaurants tradicionals i es dirigia al Mà de Morter, un local del districte de les Corts. Representat per Josep Bonavida, el propietari i cuiner. Hiperactiu, nerviós, segons ell mateix s'ha descrit. El seu local té vista sobre el Camp Nou, actualment en obres. Només entrar els seus rivals van llançar ganivets. “És més vintage que tradicional”, deia un. La cuina ha tingut crítiques. Començant per un trinxat mal guardat. Coses desordenades, filtres bruts i fum que sortia de sota un paper de plata. "Tòxic i perillós", deixava anar en Jordi de l'Antic Colmado. El primer a fer crítiques també amb el menjar. “Faves tristes” ha dit literalment.

Els segons no han millorat. Peus de porc – els ha menjat el Marc, qui si no? - mandonguilles amb sípia correctes i un fricandó de vedella que ha estat titllat de “justet”. El conill estava ben cuinat, però els seus rivals han considerat que li faltava alguna salsa. Les postres tampoc no han agradat gaire, amb especial crítica a la crema catalana. Decepció, han assegurat els seus rivals. El millor? El preu. Només 81'20 per a 4 persones. La nota un 5,7. Millor nota per al dinar amb un 6'3 dinar. La cuina ha suspès amb un 4,7.

Gemma Ginesta triomfa amb el seu restaurant 'Enriqueta', anomenat així en honor a la seva àvia

Pel que fa a la cuina creativa, vam conèixer el restaurant Enriqueta de l'Eixample, capitanejat per Gemma Ginesta. Té 3 restaurants, dos dels quals “batejats” en honor als seus avis. Només entrar els seus rivals van poder comprovar que hi havia molts diners invertits tant en la decoració com a la cuina. El menjar va agradar molt. Ingredients senzills però ben elaborats i amb creativitat. Els primers van agradar encara que els segons van millorar.

Matías, un dels concursants va sorprendre en plorar perquè tot estava molt bo. Les postres també es van emportar crítiques molt bones. El preu 194'20 estava més o menys en la línia del que havia pronosticat la resta de concursants. Nota molt alta, un 7'9. El menjar va ser l'aspecte més ben valorat: va obtenir un 8'3.

Molt camí per recórrer a Lata-Bern@

I, finalment, Lata-Bern@, al barri de Gràcia, va defensar la cuina innovadora de la mà del propietari i xef, Matías Rago. Al principi se'l va veure un punt de prepotència amb frases com: “La meva mare va crear un guerrer, a un soldat”. A xarxes socials hi va haver certa conya. “Li ha faltat dir que era un tauró per assemblar-se a Ferran Torres”. En alguns grups de Facebook també li van retreure que no parlés català. Tot just arribar al restaurant, els seus rivals van observar que tenia penjats dos premis del 2017 i 2018 però no n'hi havia més recents. Finalment es va descobrir que eren de l'anterior propietari. Un engany imperdonable.

L'espai també va rebre crítiques per unes plantes de plàstic i perquè alguns concursants van considerar que no s'adapta a la cuina creativa. Moltes queixes per part del Josep que anaven en augment a mesura que avançava el programa. El menjar no va agradar a la resta de comensals. Crítiques al ceviche per poca llet de tigre. També a la torrada de sardina. La carn era difícil d'empassar.

La connexió cuina-sala va ser un desastre. S'evidenciava que mana més el cambrer que el cuiner i el propietari. Els segons van agradar una mica més, especialment els falsos espaguetis, que van ser lloats per la Gemma. En Josep va seguir amb el seu estil hater. Les postres tampoc van agradar gaire. Per exemple no va agradar els seus rivals que la "pinya colada" no portés coco.

La Gemma va ser condescendent i va dir que ho intentava però li faltava recorregut. I per rematar més fatxenderia del cambrer cap al seu cap. El preu: 163,35 euros. La nota molt baixa: suspens amb un 4'9, aprovant només 2 de les 5 categories.

La sorprenent actitud del Matías que no s'havia vist en 7 temporades del concurs

Arribava el moment de la decisió final. Els 4 concursants descobrien les notes que els havien posat els seus rivals i començaven les hostilitats. El Josep - el més hater del programa d'ahir - va començar criticant el Jordi. Baralla sobre qui és millor cuiner de tots dos. La resta també va començar a atacar el Jordi per la seva actitud.

El moment més sorprenent va ser quan el Matías va parlar. Va començar sent molt autocrític amb els seus plats. Reconeixia que no havia sortit bé. Després es va desfer en elogis cap a la Gemma i fins i tot es va posar a plorar. Es van revelar les notes que havia posat al restaurant 'Enriqueta' de la Gemma. Mai s'havia vist abans. Cinc 10. A totes les categories. Més plors. La Gemma també es va emocionar i li va agrair el gest. El Jordi va trencar la màgia del moment per assegurar que semblava que ho feia per buscar feina. "Només li falta donar-li la fotocòpia del currículum", va assegurar.

El restaurant guanyador semblava clar. I així va ser. Va guanyar l''Enriqueta', dirigit per la Gemma. El Marc també li va donar la millor nota, un 8'6, dos punts més que la Mà de Morter. El plat estrella també va ser per al restaurant 'Enriqueta'. Un plat inspirat en la cuina peruana, concretament en la causa limenya.

'Batalla de Restaurantes': Opció per als seguidors de 'Joc de Cartes' ara que acaba la temporada

Els fans del concurs tenen dues opcions d'ara endavant. Esperar a l'estiu per al 'Joc de Cartes Estiu' o bé mirar el nou concurs 'Batalla de restaurantes'. S'estrena aquest dijous a 'La Sexta'. Presentat per Alberto Chicote , té un format molt similar a 'Joc de Cartes'. Al programa d'avui es decidirà quin és el millor restaurant de tonyina vermella de Cadis.

Promo - Batalla de Restaurantes (Muy Pronto Estreno en laSexta) [2024] | 1