Muntatge amb una imatge de Pep Anton Muñoz durant una entrevista per al diari ARA. A la dreta una imatge amb un actor de doblatge

L'actor de doblatge que no sabies que era germà de Pep Anton Muñoz

Els germans dobladors

Pep Anton Muñoz és una de les veus més famoses del doblatge en català i castellà del país. De fet, la seva veu és tan reconeixible i s'adapta tan bé als actors que dobla, que són molts els que no poden escoltar Hugh Grant sense la veu de Pep Anton Muñoz. A més de l'actor britànic, dins de l'extensa carrera com a doblador de l'actor català, també hi destaquen els noms de Billy Bob Thornton, Tim Roth, Christoph Waltz i Steve Buscemi, entre molts d'altres.

És ben sabut que els actors de doblatge solen pertànyer a grups familiars on diversos dels seus integrants es dediquen, o s'han dedicat, al doblatge. Aquí hi ha, per exemple, Joan i Roger Pera, o el clan dels Posada: Lluís pare, Lluís fill, i el seu germà Josep. Una cosa semblant també passa amb els Muñoz, perquè més enllà del gran Pep Anton Muñoz, destaca el nom del seu germà menor Òscar.

El talent de l'altre Muñoz

Nascut a Barcelona el 23 de març del 1966, Òscar Muñoz està completament especialitzat en el món del doblatge, i a diferència de la majoria dels seus col·legues -sense anar més lluny, el seu propi germà-, no se l'ha vist ni pels escenaris, ni a la gran pantalla, ni tampoc entre els platós televisius. Sol ser la veu catalana i castellana d'Elijah Wood, el famós Frodo de la saga d'El senyor dels anells. Es dóna la circumstància que Òscar Muñoz també ha prestat la veu a un altre mític personatge del cinema fantàstic, concretament a Anakin Skywalker de les entregues modernes de Star Wars, a través de la interpretació que va dur a terme l'actor canadenc Hayden Christensen.

Independent de l'edat de l'actor de doblatge, cadascun se sol especialitzar en una determinada franja d'edat, per la qual cosa moltes vegades actor original i el seu doblador no coincideixen del tot en els anys respectius. En el cas d'Òscar, com es denota dels seus treballs doblant Elijah Wood, la seva veu se sol assemblar a la de joves actors.

A més de per a Wood i Christensen, la veu del germà de Pep Anton també es pot escoltar sota els trets interpretatius d'Oscar Isaac (Red de mentiras ), Josh Lucas (Viven), Ryan Reynolds (Hasta que la muerte los separe ), Adam Scott (La madre del Novio ), i fins i tot a través del llegendari Bruce Lee a través d'un nou doblatge del film El furor del dragón que es va dur a terme el 2005. Com els seus companys de doblatge, Òscar també ha cedit la seva veu com a locutor per a nombrosos espots televisius, sent un habitual dels anuncis dels congelats de La Sirena

Pot ser que Òscar trobi a faltar la comarca, ja que les aventures de Frodo i la seva comunitat de l'anell li han aportat el reconeixement més gran en la seva trajectòria com a doblador.