Muntatge amb Joel Joan a primer terme i Jordi Évole a l'esquerra, dins un cercle

Contundent resposta de Joel Joan a Jordi Évole per les seves paraules a 'Col·lapse'

L'actor català respon a les paraules d'Évole sobre espanyolitzar TV3

Twitter crema aquests dies després de l'entrevista a Jordi Évole al programa 'Col·lapse' de TV3. El programa, presentat per Ricard Ustrell, és criticat habitualment per l'independentisme. Consideren que els dissabtes a la nit a TV3 ja no són els abans. I és veritat. S'ha passat de la política a l'entreteniment. En molts casos, des d'una òptica espanyola.

Jordi Évole va aplaudir aquest nou enfocament assegurant que no passa res per "espanyolitzar TV3". Tot seguit va afirmar "en quin país estem?" i va somriure. Un afront en tota regla al món independentista, que no s'ho ha deixat passar.

Tuiters coneguts i anònims han criticat el de Cornellà. Un dels que no podia faltar era Joel Joan. L'actor sempre està atent i el zasca a Évole ha estat important. De forma irònica compara el periodista de la Sexta amb Hernán Cortés.

En un segon tweet, després que Évole s'hagi fet la víctima , l'actor torna a la càrrega. Clar i directe: "Tu fas por, Évole".

Joel Joan, una llarga trajectòria, sempre compromès amb la llengua i la cultura catalanes

Nascut a Barcelona el 5 de novembre de 1970, Joel Joan ha deixat una empremta important al món del teatre, la televisió i el cinema català. Ha participat en obres teatrals importants com "Somni d'una nit d'estiu" (1991) i "Jo sóc la meva dona" (2008), a més de dirigir i actuar a l'aclamada sèrie de televisió "Plats Bruts" (1999- 2002) i "Porca Misèria" (2004-2007). Però va ser a la sèrie 'Poblenou' on es va donar a conèixer per al gran públic. Allà va interpretar Ferran, el fill gran del matrimoni protagonista. El personatge va estar en coma, una de les trames més emotives de la sèrie dels anys 90 a TV3.

També és conegut per la seva sèrie El crac (2014 i 2017), on destaca per la seva capacitat d'autoparòdia. Entre les seves contribucions al cinema, destaquen els seus rols en pel·lícules com Monturiol, el senyor del mar (1993) i Roseta please (1993).

Diu les coses com les pensa, encara que això li comporti problemes i vetos

A més de la seva trajectòria artística, Joel Joan és un activista polític amb fortes conviccions independentistes. Ha estat promotor de la plataforma Sobirania i Progrés, un moviment a favor de la independència de Catalunya, i fou membre fundador i president de l'Acadèmia del Cinema Català. Aquestes posicions polítiques han generat certa controvèrsia. Ha tingut problemes amb sectors espanyolistes, però també amb sectors processistes més còmodes amb el diàleg amb Espanya. També ha participat a les eleccions municipals a la llista de Junts per Altafulla.

Joel Joan no ha dubtat a expressar les seves opinions polítiques, cosa que de vegades ha provocat polèmica. Per exemple, va criticar TV3 per gravar la seva última sèrie, "Cites Barcelona", majoritàriament en castellà, cosa que ell va considerar una traïció a la llengua catalana. A més, la seva obra teatral "El gran comediant" va ser vetada per l'Ajuntament de Badalona a causa de les seves polèmiques en xarxes socials, incloent-hi una on va assenyalar un restaurant per no fer servir el català com a idioma principal al menú.