Marc Ribas dins del cotxe

Què passarà a l'últim programa de la temporada de 'Joc de Cartes' el 7 de febrer?

Joc de Cartes de TV3 finalitza la temporada fent un resum dels millors moments

Joc de Cartes acaba la setena temporada aquest dimecres a les 22:05h. Els espectadors de TV3, en aquesta ocasió, no veuran el presentador i xef Marc Ribas degustant quatre restaurants, sinó que veuran un resum de les millors imatges i els millors moments d'aquesta temporada. Aquesta pràctica no és nova i és habitual en aquest programa, ja que els espectadors més fidels ja saben que en els anteriors cursos la productora també va optar per aquesta opció per tancar el cicle.

Si ens fixem en la programació oficial de la web de TV3, “Després de tretze programes de “Joc de cartes” arriba el moment de fer un bon resum i gaudir dels millors moments que s'han viscut durant aquesta temporada”. Així intenta la televisió pública de Catalunya convèncer els seguidors i espectadors habituals, perquè no decideixin canviar de canal i perquè segueixin brindant la seva confiança fins a l'últim moment.

Durant aquest curs hem conegut molts restaurants i hem viscut moltes experiències. Punyalades per l'esquena, hipocresia, puntuacions excessivament baixes. En definitiva, molta estratègia que deixa clar el nom del programa "Joc de Cartes", fent una clara metàfora entre els menús dels restaurants i les cartes.

Marc Ribas sempre intenta buscar un equilibri per tot el territori català, de manera que totes les zones hi estiguin representades i que els petits restauradors puguin trobar la seva publicitat. En aquest sentit, durant l'emissió del capítol de Barcelona, l'audiència va criticar la participació del xef Xavier Pellicer, que gaudeix de recomanacions Michelin i que estava clarament per sobre de la resta.

En els darrers capítols hem vist duels entre restaurants tradicionals i creatius de Barcelona, de Lleida, duels entre restauradores dones d'Osona, restaurants dins de mercats, etc. També hem tingut temps per viatjar fins a Andorra, i és habitual que un programa s'emeti fora de Catalunya. Anys enrere vam veure restaurants situats a Madrid i gestionats per catalans.

TENSIÓ A JOC DE CARTES

El millor xef jove del Baix Llobregat, duel d´arrossos entre catalans i valencians, dol entre pizzes i hamburgueses de la ciutat de Barcelona... En fi, la llista és llarga, els espectadors han estat entretinguts durant tota la temporada i el programa ha aconseguit dades d'audiència molt interessants.

Novetats d'aquesta temporada

A partir d´aquesta temporada que ara finalitza, els concursants tenen la possibilitat de canviar una de les notes a un dels concursants. Només és una nota i només en una categoria. I és una possibilitat. No una obligació. En alguns programes s'ha fet servir aquest comodí, mentre que en la majoria de les ocasions, els participants han deixat les seves valoracions igual que estaven en un inici.

Crítiques de l'audiència

L'audiència, a través de xarxes socials, ha criticat el poc nivell gastronòmic d'alguns restaurants i l'estratègia injusta d'alguns concursants. Proposen que es facin càstings més severs per garantir la qualitat del programa. També s'ha qüestionat la presència de molts concursants castellanoparlants en un programa que s'emet a la televisió pública de Catalunya.

Propostes per a les properes temporades

Espectadors i experts en cuina proposen que les properes temporades pugi el nivell i que la categoria de menjar no computi igual que la resta: espai, preu, servei o instal·lacions de la cuina. També proposen que l'audiència tingui veu i vot, com passa en altres concursos de talent.