Toni Albà interpretant Joan Carles I

Toni Albà, un tweet i una pel·lícula a Suïssa amb Ruben Wagensberg

L'actor català carrega contra el polític d'ERC després de la decisió de desplaçar-se a Ginebra

El jutge de la Sala Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel Garcia Castellón, ha començat una guerra personal contra figures importants de l'independentisme com el president Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira i el diputat republicà Ruben Wagensberg. Tots ells estan sent investigats per terrorisme malgrat que la Fiscalia s'hi oposa. Aquest darrer ha seguit els mateixos passos que Rovira i Anna Gabriel i ha viatjat fins a Suïssa per, segons ell, allunyar-se de la repressió de la justícia espanyola.

Ruben Wagensberg representa el nou independentisme que els independentistes de debò han definit com a 'processisme'. També representa el sector més social d'ERC, molt favorable a les polítiques pro immigració, compartint el lema del president Pere Aragonés que els immigrants no s'han d'integrar. Molts usuaris de xarxes socials, com l'actor Toni Albà, han esclatat contra la seva decisió d'abandonar Catalunya i consideren que pretén deixar enrere els problemes i els marrons.

Seguint el seu habitual caràcter humorístic, Albà, ha relacionat la sortida amb la pel·lícula d'animació infantil Heidi. Marta Rovira i l'expresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, també en són protagonistes. El segon de Puigdemont, segons Albà, seria un formatge gruyère. Una metàfora clara sobre l'aspecte d'aquest formatge (amb forats) i la seva 'eficàcia' negociadora.

El tweet de Toni Albà s'ha fet viral i ha aconseguit moltes reaccions, amb moltes respostes i molts usuaris aplaudint les paraules i el missatge cap al polític català.

Últims moviments del Jutge Garcia Castelló

Un cop el magistrat ha sabut (per la premsa) que Wagensberg havia abandonat Catalunya i que el seu possible parador estaria a Suïssa ha demanat ajuda a les autoritats helvètiques per trobar-lo. "Com que una de les finalitats de la fase d'instrucció és assegurar les persones responsables dels fets delictius investigats, determinar la localització de Wagensberg i assegurar-ne la disponibilitat davant l'òrgan d'instrucció, resulta un fet rellevant per als fins de la instrucció sumarial", estableix la darrera resolució, alhora que també demana ajuda a la Guàrdia Civil.