Marc Ribas en un cotxe amb mirada de sorpresa

Quins restaurants participen a 'Joc de Cartes' el dia 6 de desembre?

TV3 emet un nou capítol tot i ser dia festiu

Dimecres dia 6 de desembre. És un dia marcat en vermell a tots els calendaris. No és laborable perquè es commemora l'aniversari de la Constitució Espanyola del 1978. Tot i això, Joc de Cartes no vol deixar els seus espectadors sense programa i la Televisió de Catalunya emet un nou episodi. Serà a les 22:05h i es pot consultar la informació a la programació de TV3. En aquesta ocasió, el xef i presentador Marc Ribas visitarà quatre restaurants situats a la ciutat de Barcelona. Vegem-los. L'objectiu és dilucidar quin és el restaurant més recomanat de la ciutat comtal. Hi ha algunes sorpreses i és que aquesta vegada seran personatges rellevants de la gastronomia els que representaran cada restaurant i no el cap o un treballador com sol ser habitual.

La sommelier Meritxell Falgueras representarà el restaurant Xavier Pellicer . Està situat al número 310 del carrer Provença. El menjador és molt agradable, amb diferents espais interiors i exteriors. És un establiment rústic amb parets de pedra vista i cuina oberta, per poder veure els cuiners crear-ne les obres. Se serveixen plats creatius de cuina espanyola. El celler també és el seu fort, amb més de 100 referències als vins. L'interiorisme està molt ben cuidat utilitzant materials naturals. És obert migdia i nit de dimecres a dissabte i diumenge només migdia.

Veurem també en Ricard Martín, editor de la secció 'Menjar i Beure' de la revista Time Out Barcelona. Representarà el restaurant Ca l'Agut . Està situat al número 16 del carrer d'en Gignàs. La seva especialitat és la brasa i la cuina de mercat. A les xarxes socials recomanen els garrins a la brasa amb mantega negra. Està situat a la zona del Gòtic de la capital catalana i fa gairebé cent anys que està obert. És un establiment gastronòmic històric a Barcelona.

Seguirem amb la Sofia Janer, pastissera i influencer. Ens recomanarà el restaurant Alapar , situat al carrer Lleida, 5 de la ciutat de Barcelona. Destaca per la cuina mediterrània i gurmet. L´ambient és molt acollidor i es pot menjar en una barra a prop de la cuina o en taules distribuïdes per tot el local. A la barra hi caben vuit persones ia les taules es poden asseure grups de fins a sis persones. Podeu consultar més informació a la seva pàgina web.

Acabarem amb el David Ruiz , periodista gastronòmic de la revista Elle Gourmet. Ell representarà el Restaurant Brabo. Està situat al número 28 del carrer Sèneca de la ciutat de Barcelona. A la seva web es defineix com un rostidor modern enfocat al producte, en una ciutat moderna. La carta és molt curta amb només nou entrants i cinc segons, cosa que ofereix poca varietat però que ajuda a triar perquè totes opcions són de molta qualitat.

Joc de cartes d'aquesta temporada: novetats

El programa ha introduït novetats que fan que el producte sigui més atractiu. Es mantenen les regles habituals, de manera que els participants es convertiran en comensals i hauran de puntuar els seus rivals. Valoraran la cuina, espai, menjar, servei i preu. Sortirà una mitjana que serà la nota final. El xef també puntua i la seva nota es coneix al final, de manera que podeu canviar el resultat final. La diferència d'aquest any és que hi ha un plat estrella que es valora a 0,5 punts i que pot canviar la classificació si està molt ajustada. Igualment, els concursants poden canviar una de les notes si ho decideixen.