Muntatge amb Marc Ribas a primer terme i El Bar de Paco de fons

Quins restaurants participen al Joc de Cartes del 20 de desembre?

Els amants de les tapes i de la cuina de mercat ben feta gaudiran del programa de dimecres

Darrer programa de 'Joc de Cartes' abans de Nadal. Després d'un inici de temporada lleugerament “accidentat” amb el programa dedicat al millor restaurant de mongetes del ganxet, el concurs ha pogut gaudir de concursants amb un caràcter més amable. Tots els seguidors del concurs recorden la Pili, cuinera d'un restaurant, que va tenir un enfrontament agre amb un altre concursant, en Jalil. La Pili fins i tot va amenaçar de denunciar el programa per la imatge que n'havien donat.

Marc Ribas cerca el millor establiment amb solera

Aquest dimecres que ve 20 de desembre l'objectiu és conèixer el millor establiment amb solera dins d'un mercat de Barcelona. No és la primera vegada que el programa visita mercats per conèixer aquells locals amb un bon nivell culinari. Aquesta vegada, segons informació de la web de TV3, sabem que Marc Ribas recorrerà diversos mercats per trobar el millor establiment amb solera. A continuació en coneixerem el nom, la ubicació i les especialitats.

Bacallà Masana

Al districte de l'Eixample, el Mercat del Ninot serà l'espai per conèixer l'oferta gastronòmica de Bacalla Masana, una parada de bacallà creada el 1886 on avui dia també es poden degustar plats cuinats amb bacallà . La Mònica Masana és la gerent i continua la saga familiar d'aquest local històric. Els bunyols (els millors de Barcelona segons diuen a la seva web) i la brandada de bacallà són dos dels seus plats més emblemàtics. També estan especialitzats en salmó, anxoves i carpaccio de bacallà. Sens dubte un lloc ideal per prendre l'aperitiu i gaudir de productes tractats amb cura.

La Terrassa de Mercadal

I d´una proposta amb molts anys d´història el programa es traslladarà a un restaurant recentment inaugurat. Es tracta de La terrassa de Mercadal, situat al nou Mercat de Sant Andreu i representat per Arturo Garzón. Allí es poden menjar tapes clàssiques com patates braves o cloïsses a la marinera. Arrossos, peixos i carns complementen l'oferta gastronòmica d'aquest espai que té crítiques tant bones com dolentes a TripAdvisor.

Can Joan

Al barri del Poblenou el programa visitarà el seu mercat per conèixer Can Joan, de la mà de Joan Oller, el seu propietari i cambrer. Un restaurant de cuina mediterrània amb força història dins aquest mercat. Amb crítiques molt positives a TripAdvisor , podem veure com els seus clients destaquen els plats de cuina catalana com els cargols. També destaquen la truita de patates i els arrossos.

El Bar del Paco

I, finalment, 'Joc de Cartes' es dirigirà fins al Mercat de la Barceloneta per descobrir El Bar del Paco, propietat de Paco Alcaide, un espai i un propietari emblemàtics al barri. Cuina de mercat per esmorzar o dinar a preus assequibles. Destaquen les tapes clàssiques com els calamars a la romana, lloats pels seus clients. També ofereixen el plat del dia a un preu de 6,95 euros. Altres clients destaquen les faves com un dels seus plats més bons.

5000 euros en joc

Dimecres coneixerem el guanyador dels 5.000 euros. Els concursants s'han de puntuar entre ells, en funció de diversos criteris com el menjar, l'espai, el servei o el preu. És habitual que se segueixi una estratègia però és evident que la qualitat i la bona feina són determinants per guanyar. La nota que atorga Marc Ribas, cuiner i presentador de l'espai, fa mitjana amb la dels concursants i és el mateix Ribas qui dóna mig punt extra pel plat estrella.