Muntatge del personatge de Vextremi a 'Com si fos ahir' amb una emoticona d'una sirena a la cantonada superior esquerra

'Com si fos ahir' del 18 de desembre: Mafiosos italians entren en escena

La sèrie de tardes a TV3 afrontar la seva darrera setmana abans de l'aturada per Nadal

Dilluns torna 'Com si fos ahir' després de l'habitual parada per cap de setmana. A les 16:19 els fans de la sèrie podran veure a TV3 un nou episodi amb els protagonistes habituals. Per als que no coneguin la temàtica del culebró, aquest segueix el dia a dia d'un grup d'amics de l'institut que ara ja són més grans de 50 anys. A diferència d'altres sèries de tarda que s'han emès prèviament a TV3, a Com si fos ahir no hi ha grans misteris, girs de guió ni personatges capaços de matar la meitat de l'elenc. Es tracta d'una sèrie força costumista i que intenta reflectir els problemes de les famílies catalanes de classe mitjana.

El capítol d'aquest dilluns 18 de desembre se centrarà en tres trames força interessants i que ja fa dies i setmanes que s'allarguen. En primer lloc veurem com en Valeri rep les amenaces de dos mafiosos. El jove fa temps que fa la vida impossible a la Cati i al seu fill Marc, amb amenaces i xantatges constants des que la Cati es va negar a compartir un quadre amb ell. La gota que va fer vessar el got de la paciència de la Cati va ser l'amenaça d'en Valeri de denunciar el seu fill. En Valeri es va fer mal en un forcejament amb el Marc quan el primer intentava sabotejar l'antena de l'habitatge de mare i fill. La Cati va parlar amb en Nicola, un examant seu qui al seu torn enviar els dos mafiosos per espantar en Valeri i que desisteixi de la seva actitud.

Al capítol podrem veure com el jove amenaçat i espantat li explicarà el que va passar a la seva amiga Naiara i li demanarà ajuda. La Naiara continua preocupada pel seu pare després de l'incident de fa uns dies. La relació entre ella i el seu pare va quedar tocada per l'aparició de l'Ainhoa, que es va fer passar per la mare. Durant més d'un any, l'Ainhoa ha estat fent servir la identitat de la mare morta de Naiara i ara creu que és moment de confessar davant l'Administració pública i assumir les conseqüències econòmiques i penals dels seus actes. Cal veure quina serà la reacció d'en Litus, la seva parella.

A la tercera trama que podrem veure al capítol, en Quique li comunica al Guifré que l'Adrià no seguirà jugant a l'equip. Finalment, en Quique ha acceptat els arguments del seu fill. Adrià estava angoixat de jugar a bàsquet ja que tenia molta pressió per part del seu pare, que al seu dia no es va poder convertir en una estrella de l'esport. En Guifré, a més d'entrenador del nen, havia tingut una relació esporàdica amb la Cristina, la mare de l'Adrià. Al seu torn, en Quique i la Cristina, tot i estar separats van tenir un acostament recentment, cosa que no ha fet cap gràcia a en Guifré. Caldrà veure com l'entrenador es pren tot això.

Primer capítol des de l'escàndol dels sous

Aquests darrers dies, la sèrie 'Com si fos ahir' ha estat notícia per altres temes. Segons ha publicat el Diari Ara, diversos dels actors coprotagonistes feia temps que es queixaven de la diferència salarial. En aquest sentit, Eduard Farelo (Miquel a la sèrie) i Marc Cartes (Andreu) estaven cobrant entre 9000 i 10000 euros mensuals, una xifra superior al que cobraven la resta d'actors i actrius del grup original. Aquests darrers estaven cobrant 8000 euros. Finalment, la productora de la sèrie ha decidit igualar els sous a l'alça per evitar més conflictes. Encara que no ha transcendit el motiu, és molt possible que Farelo i Cartes estiguessin cobrant un sou lleugerament més gran pel fet que són més coneguts a Catalunya i tenen més trajectòria.