Muntatge amb una imatge de Marc Ribas caminant a primer terme. De fons una imatge de la ciutat de Lleida

Quins restaurants participen a 'Joc de Cartes' el 17 de gener?

El programa es trasllada fins a Lleida i s'espera una batalla interessant per alçar-se amb els 5000 euros del premi

La setmana passada els seguidors de 'Joc de Cartes' van gaudir d'un duel d'alta intensitat entre les dones restauradores de la comarca d'Osona. La guanyadora va ser la Joana de l'Hotel Rosa i l'enfrontament que va tenir amb la Carme, del restaurant Way, va ser àmpliament comentat a les xarxes socials. Els fans del concurs presentat per Marc Ribas van recolzar clarament la primera. La Carme es va emportar infinitat de crítiques per la seva actitud.

Aquesta setmana el format canvia lleugerament i passa a ser un dol entre restaurants de cuina tradicional i creativa. El programa es trasllada a Lleida. Al costat de la cuina tradicional trobarem l'Espai Insòlit, situat dins un hotel i gestionat per Víctor Abad, gerent i cap de sala.

Espai Insòlit: El principal favorit

Aquest restaurant, el nom del qual evoca un espai únic i extraordinari, s'ha guanyat el reconeixement de locals i visitants pel seu ambient acollidor. La veritable màgia d'Espai Insòlit resideix a la cuina. L'oferta gastronòmica destaca pel seu ús d'ingredients locals de qualitat més alta.

Entre els plats més destacats, segons les ressenyes dels comensals, hi ha els plats tradicionals catalans i d'altres com pasta de full de vieira i gambes, zamburinyes, canelons, costell de bou o unes torradetes de Santa Teresa. La selecció de vins és igualment impressionant, amb una varietat que complementa perfectament cada plat.

El servei a Espai Insòlit és un altre punt a destacar. El personal és conegut per la seva atenció al detall, amabilitat i coneixement profund de la carta. Estan sempre disposats a recomanar plats i vins. En base a les opinions dels clients podem confirmar que és el gran favorit per alçar-se amb la victòria.

La Roca del Corb: Bona carn a la brasa de tota la vida

També coneixerem La Roca del Corb, on Mari Valdivia, propietària i cap de sala, domina la brasa a la perfecció. La Roca del Corb es presenta com a refugi culinari que captura l'essència de la cuina catalana. Aquest restaurant ha guanyat el cor dels visitants per la seva combinació única de tradició, innovació i un ambient acollidor.

Els comensals són rebuts en un espai que irradia calidesa i elegància. El menú, que es renova amb les estacions, destaca per la dedicació als productes locals i de temporada. Cada plat és un homenatge als sabors autòctons de Catalunya, reinventats amb un toc creatiu i presentats amb una estètica impecable.

Entre les especialitats més elogiades, segons les ressenyes, hi ha els plats que incorporen ingredients frescos del mercat, carns i peixos cuinats a la perfecció, especialment fets a la brasa. Tampoc no hi poden faltar plats tradicionals de Lleida com els cargols o de Catalunya com els calçots. La carta de vins, acuradament seleccionada, ofereix maridatges perfectes per realçar cada plat.

El Presseguer, primer dels restaurants de cuina creativa

El pas pels restaurants lleidatans de cuina creativa començarà pel restaurant Presseguer, amb Pilar Asensio com a propietària i gerent. Una proposta de cuina italiana renovada al centre de la ciutat. Aquest restaurant és un veritable oasi per als amants del bon menjar, combinant sabors tradicionals amb tocs moderns en un ambient acollidor i elegant.

Entre les especialitats més destacades hi ha plats que incorporen productes locals, peixos i mariscs frescos, i opcions per a vegetarians i vegans. Destaquen les pizzes. De vieres, brandada de bacallà, foie, burrata i pernil ibèric. Una fantasia. Les postres, innovadores i exquisides, són la perfecta conclusió per a una experiència gastronòmica inoblidable. La selecció de vins, amb èmfasi a etiquetes locals i regionals, complementa a la perfecció l'oferta culinària.

Gaudium: Tancat abans d'emetre's el programa?

A només uns metres coneixerem el Gaudium, un restaurant de cuina creativa que defensarà un dels seus joves cuiners, Adrià Figueroa.

El menú reflecteix una passió pels ingredients de qualitat i una dedicació a l'excel·lència culinària. Els plats, que varien segons la temporada per garantir la frescor i la qualitat, són una fusió de sabors tradicionals catalans amb influències contemporànies.

Els comensals solen destacar plats que incorporen productes locals, marisc fresc, i carns cuinades a la perfecció. Les postres, innovadores i delicioses, són el colofó d'or de l'experiència al Gaudium. La carta de vins, extensa i acuradament seleccionada, ofereix opcions perfectes per acompanyar cada plat.

En tot cas, si mirem a les xarxes, el restaurant ja hauria tancat les portes. Desconeixem si és un error o si el tancament va tenir lloc després de l'enregistrament del programa.

Una oportunitat per fer un duel de veritat

La pregunta és… serà aquest cop un duel real entre cuina creativa i tradicional? Fa dues setmanes va tenir lloc un duel de les mateixes característiques a Tarragona i els seguidors del concurs es van queixar a les xarxes socials. Els restaurants no s'acabaven d'adaptar a aquesta descripció. Ni els tradicionals ho eren prou ni els creatius tampoc. Va quedar tot molt desdibuixat i fins i tot Marc Ribas va col·locar un 0 a un dels participants.