Gerard Piqué amb una gorra al cap sortint del jutjat acompanyat dels seus advocats

Greu problema judicial per a Gerard Piqué

Un moviment que ho podria canviar tot

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Majadahonda ha decidit investigar l'exjugador del Barįa Gerard Piqué per les comissions cobrades per celebrar la Supercopa d'Espanya a Aràbia Saudita.

La instructora investiga l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pels seus negocis suposadament corruptes i ja havia enviat comissions rogatòries a Andorra per recopilar informació sobre els moviments a 89 comptes i 27 societats de Piqué. En una nova resolució, la jutge de Majadahonda fa referència a uns ingressos de 40 milions d'euros i una comissió anual de 4 milions més per a Kosmos, l'empresa de l'exjugador del Barça.

"Els fets recollits en aquest fonament jurídic permeten establir una participació indiciària dels investigats en els fets i la seva conseqüent responsabilitat", apunta la magistrada, que també investiga la mercantil Gruconsa, Pedro Rocha i tretze persones més.

Shakira, el seu ex, també va tenir problemes amb la justícia

Shakira, ex de Piqué, ha tingut diversos problemes judicials els últims anys, principalment relacionats amb acusacions de frau fiscal a Espanya. La primera causa que es va obrir contra ella va ser per suposadament defraudar 14,5 milions d'euros entre el 2012 i el 2014, al·legant que no residia al país mentre realment passava més de 183 dies a l'any a Espanya. Va acabar arribant a un acord per pagar 7,8 milions d'euros.

El maig del 2024, un tribunal espanyol va arxivar una segona causa contra Shakira per irregularitats fiscals relacionades amb la seva declaració d'impostos del 2018. La jutge va determinar que, encara que hi va haver errors a la documentació, no hi havia evidència que Shakira hagués actuat amb intenció de defraudar al fisc espanyol (DW). Aquesta decisió es va produir després que la cantant pagués voluntàriament 6,6 milions d'euros per regularitzar la seva situació.

Shakira ha denunciat pressions per part de les autoritats fiscals espanyoles i ha defensat la seva innocència en repetides ocasions.