Muntatge amb una imatge de Marc Cartes i Carlota Olcina a primer terme. Al centre, dins d'un cercle, imatge de tots dos en una escena d''El cor de la ciutat'

Marc Cartes i Carlota Olcina de 'Com si fos ahir': El seu anterior embolic a TV3

Tots dos són dues cares molt conegudes a Catalunya

'Com si fos ahir' està a punt d'acabar la setena temporada. A diferència d'altres sèries de sobretaula de TV3, a l'actual hi ha poca intriga. No és habitual que hi hagi personatges excessivament malvats ni les morts es compten per dotzenes. La sèrie més "semblant" a 'Com si fos ahir' va ser 'El cor de la ciutat'. En aquesta darrera hi havia més elements de tensió però també destacava pel seu costumisme. Es podria dir que la majoria de personatges eren “normals”.

Dos dels actors de 'Com si fos ahir' també van coincidir a 'El Cor de la Ciutat'. Es tracta de Marc Cartes i Carlota Olcina. I en les dues sèries han acabat al llit. A 'Com si fos ahir', el Marc dóna vida a l'Andreu. Ho fa des de la primera temporada. És una bona persona - de vegades massa - i treballa com a infermer. Separat de la Gemma (Áurea Márquez) té un fill, el Manel. També un nét, el Nico. Ha mantingut diverses relacions al llarg dels anys i ara està solter després d'haver trencat la relació amb la Feli. Però l'Andreu no perd el temps i actualment té relacions esporàdiques amb la Cristina, personatge interpretat per Carlota Olcina.

La Cristina va començar a demostrar interès per l'Andreu quan va saber que aquest havia estat parella de Pili, principal enemiga de la Cristina. El seu caràcter és conflictiu així que és possible que l'Andreu acabi patint i simplement sigui una joguina a les mans de la Cristina.

Molt diferents eren les coses a 'El cor de la ciutat'. Allí el personatge de Cartes tenia un caràcter totalment oposat igual que la Cristina i la Núria - el paper de Carlota Olcina - no tenen res a veure.

Marc Cartes va interpretar el Víctor. Amic del Marcel. El Marcel era el nòvio de la Núria. El Víctor la va conquistar i quan el Marcel ho va saber, va tallar la relació amb la Núria.

Marc Cartes i carlota Olcina /Nuria i Victor " Senrollen el sofa"

Marc Cartes, una cara molt habitual a TV3

Conegut per la seva versatilitat i la seva capacitat per interpretar una àmplia gamma de personatges tant a la televisió com al teatre, Marc Cartes (54) es va formar en interpretació i va començar la seva carrera al món de l'espectacle a una edat primerenca.

Cartes va saltar a la fama a la dècada de 1990 amb la seva participació a la sèrie de televisió "Poblenou" (1994), una de les primeres produccions d'èxit de la televisió autonòmica catalana TV3. El seu paper en aquesta sèrie li va atorgar reconeixement nacional i va obrir les portes a una carrera prolífica a l'àmbit televisiu. A partir d'aquí, es va convertir en un rostre familiar a la petita pantalla amb la seva participació en diverses sèries com Laberint d'ombres (1998), Temps de Silenci o El cor de la ciutat (2000-2009) .

La carrera de Cartes també inclou incursions al cinema, encara que en menor mesura que a la televisió.

Carlota Olcina, la fama a primerenca edat

Nascuda el 21 de juny del 1983 a Sabadell, al llarg de la seva carrera, ha demostrat una gran versatilitat, participant en teatre, cinema i televisió.

La seva carrera televisiva es va enlairar amb la seva participació a la sèrie de TV3 "El cor de la ciutat" (2000-2009), on va interpretar Núria Vidal en més de 1900 episodis, consolidant-se com un rostre familiar per al públic català. Posteriorment, va aconseguir gran popularitat a nivell estatal amb el seu paper de Teresa García a la sèrie "Amar en tiempos revueltos" (2008-2012) , una interpretació que li va valer el Premi Lesgaimad el 2010 al costat de Marina San José. Els personatges de Marina i Ana mantenien una relació a la sèrie, ambientada en l'època franquista i desafiant tothom.

Més recentment, ha estat part de l'elenc de Merlí (2017-2018) i Com si fos ahir (2021-present).