Muntatge amb una imatge de Danae Boronat a TV3. A la dreta una imatge de Joan Laporta durant una entrevista

Greu acusació de Danae Boronat contra Joan Laporta

La presentadora catalana deixa en evidència el màxim mandatari del F.C. Barcelona

La periodista i presentadora tarragonina de 38 anys, Danae Boronat és una de les cares més conegudes de la informació esportiva televisiva. Després del seu període vinculat a Movistar+, Danae s'ha convertit en una de les periodistes més transcendents de TV3, tot i que actualment presenta L'altaveu, el nou magazin diari d'actualitat social per a RTVE Catalunya.

Per a la cadena pública catalana ha presentat el programa Zona Franca, i ha estat l'encarregada de retransmetre els partits del FC Barcelona femení, mostrant tota la passió i el suport incondicional cap a les jugadores de l'equip de Jonatan Giráldez. Amb la inestimable col·laboració a l'anàlisi tècnica, de Mireia Vera, Danae Boronat s'han convertit en la veu locutora dels partits del Barça. Sense perdre el rigor periodístic i professional, la presentadora catalana sent i viu els partits, especialment les finals, com la de la Copa de la Reina que va acabar amb una golejada d'escàndol, i per descomptat, la final de la Champions que ha tornat a coronar les futbolistes del FC Barcelona com a reines europees.

Durant la retransmissió de la final, Boronat va compartir tota la seva alegria i va exaltar les enormes qualitats d'unes futbolistes irrepetibles. Autora del llibre referencial "No las llames chicas, llámalas futbolistas" (Cúpula), la famosa presentadora sol tenir un problema amb relació al club culer, i aquest no és altre que el seu màxim mandatari, Joan Laporta. Danae no és de les que calla, i es manté ferma en les seves opinions. Amb anterioritat ja havia demostrat la seva indignació davant del president del Barça, però aquest dilluns ho ha acabat de confirmar.

Mentre el periodista Bernat Soler analitzava els fets que han succeït durant aquest cap de setmana d'agitada agenda blaugrana al programa Els matins de TV3, dirigit i presentat per Ariadna Oltra, el locutor dels partits de l'equip masculí del Barça a través de l'antena de Catalunya Ràdio, ha llançat una proposta que per a ell, i per a molts, seria la idònia: que l'equip femení fos l'encarregat d'inaugurar el nou Camp Nou. Davant d'aquesta dissecció de Soler, Danae -present com a tertuliana-, no ha pogut evitar la interrupció, exclamant un "no passarà".

Quan se li ha preguntat per què no passarà, Danae Boronat ha exclamat que no pot dir el què pensa. Després de la insistència de la presentadora del programa i del mateix Bernat Soler, Danae s'ha sincerat: "tenim un president de l'entitat que no creu amb l'equip femení". La locutora dels partits del Barça femení ha sentenciat que el president no pensa invertir a l'equip, però això només ho reconeix quan no hi ha càmeres pel mig.

Danae encara ha anat més enllà, assenyalant que és per tot això que Jonatan Giráldez abandona el club, “perquè aquí no hi ha garantida una continuïtat i no està gens clar que això que estem vivint pugui durar massa”. A més, apunta que els és igual que sigui l'única secció rendible del club. Contundents declaracions d'una periodista que comparteix el que sent, i encara que al principi s'ho ha pensat, finalment ha cregut convenient exposar els fets per deixar molt clara la seva postura en relació amb el tracte que estan rebent les futbolistes del Barça.