Muntatge amb una imatge de Shakira a primer terme. De fons la Justícia

Gir a favor de Shakira a nivell judicial

Sembla que els problemes de Shakira es van resolent

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha demanat arxivar les actuacions contra Shakira al jutjat d'instrucció número 2 d'Esplugues de Llobregat per la comissió de dos delictes contra la Hisenda Pública per l'IRPF i l'Impost de Patrimoni de l'exercici 2018, en línia que també ha sol·licitat la defensa de l'artista.

El Ministeri Públic considera que no hi ha indicis suficients de la comissió dels dos delictes, i constata que si hi ha una obligació tributària es pot fer efectiva per la via administrativa. La cantant ja va reconèixer que va cometre frau fiscal (IRPF i Impost de Patrimoni) del 2012 al 2014 per valor d'uns 14,5 milions d'euros, i va acceptar una pena de tres anys de presó que no complirà i que va substituir per una multa de 432.000 euros. Shakira ja havia pagat tot l'import defraudat més interessos, 17,4 milions, i un 50% més de penalització, 7,3 més.

Shakira, una carrera fulgurant amb alguns problemes els darrers anys

Shakira és una de les figures més emblemàtiques de la música pop i llatina al món. Nascuda el 2 de febrer de 1977 a Barranquilla, Colòmbia, ha captivat audiències globals amb la seva distintiva fusió de música llatina, rock, pop i ritmes de l'Orient Mitjà, a més de la seva impressionant habilitat per al ball, especialment el belly dance.

Shakira va mostrar un interès d'hora a la música i va començar a escriure cançons a l'edat de 8 anys. El seu talent aviat va ser reconegut, però el seu camí cap a la fama no va ser immediat. El seu primer àlbum, "Magia", va ser llançat en 1990 quan tenia només 13 anys. Aquest àlbum i el següent, "Perill", no van ser molt reeixits comercialment, però van ser fonamentals perquè Shakira guanyés experiència en la indústria musical.

El veritable avenç de Shakira va arribar el 1995 amb el seu tercer àlbum, "Pies Descalzos". El disc va representar un canvi significatiu en el seu so i va ser un èxit a Amèrica Llatina i més enllà. Temes com "Estoy aquí" i "¿Dónde estás corazón?" es van convertir en hits a diversos països. Aquest àlbum va marcar l'inici de Shakira com un estel internacional i va mostrar la seva capacitat per creuar fronteres culturals i lingüístiques amb la seva música.

Shakira - Pa' tipos como tú (Letra Completa) Shakira ft Bzrap | SHAKIRA | BZRP Music Sessions #53

El veritable salt internacional va venir amb "Laundry Service" el 2001, el seu primer àlbum en anglès, que incloïa l'èxit mundial "Whenever, Wherever" (Sort). Aquest àlbum va vendre més de 13 milions de còpies i va establir Shakira com una veritable figura global en la música.

En anys recents, Shakira ha continuat llançant música i col·laborant amb altres artistes. La seva capacitat per adaptar-se a les tendències musicals i continuar rellevant a la indústria és notable. Cançons com "Chantaje" amb Maluma i la seva actuació al mig temps del Super Bowl LIV al costat de Jennifer Lopez el 2020 , són prova de la seva permanència al top de la música mundial.

Shakira no només és una de les artistes més reeixides de la seva generació, sinó també una influència significativa per a altres artistes llatinoamericans que busquen assolir l'èxit global. Amb més de dues dècades de carrera, Shakira ha venut més de 75 milions de discos, cosa que la converteix en una de les artistes llatines més venudes de tots els temps.