Gabriel Rufián i Teresa Jordà

Gabriel Rufián continua desaparegut i Luis Figo li envia un missatge

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats continua tot i dir l'any 2015 que se n'aniria en divuit mesos

El resultat d'ERC ja s'ha endut la primera víctima. El candidat a les eleccions i l'actual president en funcions, Pere Aragonès, ha anunciat que no recollirà l'acta de diputat i que s'allunya de la primera línia política. El candidat accidental, per la retirada forçada d'Oriol Junqueras, no ha sabut culminar el procés independentista i assegura que deixa pas a altres lideratges.

Altres lideratges que no vol dir nous lideratges, perquè Oriol Junqueras i Marta Rovira ja han sortit de la banqueta per escalfar a la banda. Són ells els que van iniciar l'anomenat 'procés' i els que mereixen una 'compensació' pels seus anys a la presó i a l'exili. El que de moment calla és el portaveu al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, que encara no s'ha pronunciat sobre els mals resultats del partit.

El de Santa Coloma de Gramenet és diputat al parlament d'Espanya, però representa el mateix partit, de manera que molts catalans esperaven una valoració personal que encara no ha arribat. L'exjugador del FC Barcelona i del Reial Madrid, Luis Figo, ha publicat un missatge a la xarxa social Twitter on li demana que doni la cara i no s'amagui.

'Enhorabona pels resultats electorals, però se't veu capcot serà que estàs cansat de tanta feina, ànim campió!!!' publica Figo, en un missatge que s'ha fet viral i que ha estat compartit per molts independentistes (de veritat), no per donar la raó al portuguès, sinó per sumar-se a les rialles contra Gabriel Rufián.

ERC, en caiguda lliure

Els republicans han passat d'empatar 33 diputats amb el PSC el 2021 als 20 diputats actuals. Els autonomistes han caigut a totes les demarcacions i el seu vot s'ha repartit entre Junts per Catalunya, PSC i Aliança Catalana, que han pujat. És el que té eixamplar la base.

Gabriel Rufián i el seu propi processisme

Es parla molt dels partits processistes i del processisme com a modus vivendi. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats va dir el 2015 que només romandria al Congrés dels Diputats d'Espanya durant divuit mesos. Avui, nou anys més tard, continua cobrant 130.000 euros l'any que surten de la butxaca de tots els catalans.