Cati en un capítol del Com si fos ayer

Per què no hi ha cap capítol de 'Com si fos ahir' fins al 2 d'abril?

Les sèries de sobretaula de TV3 són una de les senyes d'identitat des dels anys 90.

Als inicis de TV3, la sobretaula es considerava un horari menor en comparació amb el 'prime time', però la cadena va saber veure l'oportunitat de captar un públic fidel que buscava entreteniment i companyia en aquelles hores. Per això, es va apostar per sèries que combinessin elements de drama i comèdia, amb trames properes i personatges amb què el públic es pogués identificar fàcilment.

Una de les primeres apostes fortes de TV3 va ser Poble Nou, estrenada el 1994. Ambientada a Barcelona, aquesta sèrie tractava temes quotidians i problemes socials amb un toc d'autenticitat que connectava amb l'audiència. "Poble Nou" no només va ser un èxit a Catalunya sinó que també va ser pionera a mostrar la realitat catalana a la televisió, marcant una fita en la història del canal.

L'estela de Poble Nou va ser seguida per Nissaga de poder, que narrava les lluites internes d'una família propietària d'una empresa de cava. Aquesta sèrie se submergia en el gènere del drama i la intriga, i va aconseguir enganxar els espectadors amb els seus girs argumentals i la seva representació de la tradició vinícola catalana.

Una altra sèrie que va marcar una època va ser “El Cor de la Ciutat”. Aquesta producció, que es va estendre des del 2000 fins al 2009, explorava la vida de diversos personatges. Al llarg de gairebé una dècada, "El Cor de la Ciutat" va abordar temes d'actualitat, cosa que la va convertir en un referent de la televisió compromesa amb la realitat social.

La Riera, que va prendre el relleu d'El Cor de la Ciutat, va continuar amb la tradició de drames familiars i conflictes intergeneracionals. La sèrie es desenvolupava al voltant d'un restaurant familiar i esdevingué un aparador dels costums, dilemes i alegries de la societat catalana contemporània.

Cal no oblidar altres dels 90 com 'Secrets de Família' o 'Laberint d'Ombres'. Actualment i des del 2017 la sèrie en antena en aquest horari és 'Com si fos ahir'.

Les aturades per Nadal i estiu

Totes aquestes sèries han tingut per costum una parada de diverses setmanes a l'estiu i una de més curta per Nadal. L'aturada d'estiu serveix per deixar una trama a l'aire. Els teleespectadors es queden amb el misteri d'una trama acabada però no ensenyada a la pantalla. Així tenen ganes de reprendre la sèrie quan acaben les vacances. Una cosa semblant, però amb escenes i trames menys potents, passa durant l'aturada de Nadal.

No és així per Setmana Santa. Durant la setmana s'han emès els capítols de 'Com si fos ahir' tot i que la sèrie descansa Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. La raó és que són dies festius, de la mateixa manera que tampoc no s'emet episodi de 'Com si fos ahir' dies com l'1 de maig o l'11 de setembre.

Quan torna 'Com si fos ahir'?

'Com si fos ahir' tornarà dimarts 2 d'abril amb algunes novetats. Per exemple, el Jordi serà elegit membre d'un jurat popular, una altra trama relacionada amb ell que promet ser absurda i soporífera. Els fans de la sèrie creuen que el seu personatge ja està esgotat i que no hauria de continuar. També podrem veure quina és la nova estratègia de l'Ainhoa després de veure com el Litus li va proposar ajornar el casament. Aquesta sí que serà una trama interessant.