Maria Crivillé durant una entrevista a Catalunya Ràdio

La dura història de la filla d'Àlex Crivillé

La filla d'Àlex Crivillé ho explica tot

La filla del l'estimat campió de motociclisme, Àlex Crivillé, va fer unes declaracions recents acompanyada del seu pare per parlar dels dies en què va patir d'anorèxia i bulímia. La Maria, als 18 anys, ha madurat ràpidament potser producte del bullying que va patir des dels 12 anys, quan va començar a mostrar els símptomes d'aquest trastorn alimentari.

En una entrevista a Catalunya Radio, María va declarar: "Ara ja parlo de la recuperació, però recaure és molt fàcil perquè el camí ja el sabem. Tinc un trastorn de conducta alimentària. Em deien 'Mira l'anorèxica' o 'mira la bulímica "Als 12 anys patia d'anorèxia. Em vaig adonar que tenia el problema quan era ballarina".

També va assenyalar que el seu rendiment a l'escola es va veure afectat: "Jo no ho veia com un problema sinó com un joc: quan arribi al pes que jo vull, paro. I seguia. Un dia la mare em va veure nua al provador per comprar roba i ho va veure... A l'escola em deien "Maria està grassa'. Creia que ho feia per aprimar-se però no.

Sobre això, continua: "Aprimar-se era la superfície, pagues amb el menjar altres problemes com el bullying, no sentir-te a gust enlloc, problemes a casa… Tot neix del bullying escolar. Va a més, no és un dia o una setmana , són mesos i anys... Al principi era trucar-me grassa i després em roben la maleta, l'estoig, m'empenyen per les escales... Se t'acumula tot. No vaig demanar ajuda. Ningú és tan valent per superar això sol. No avergonyir-se. No era culpa meva que m'ho fessin”.

Àlex Crivillé, el bastió de Maria en la seva batalla contra l'anorèxia

El seu pare, que també va ser present a l'entrevista, assenyala que la va acompanyar i també hi va fer teràpia. Coneix testimonis de lluita d'altres pares amb els fills i s'emociona en escoltar-los, ja que toquen fibres sensibles del seu ésser. Sempre ha estat per a ella i així continuarà sent.

El seu ingrés per al tractament va ser tocar fons per a Maria: "Esmorzes, mires la tele, vénen els pares, pintes mandales, jugues a jocs de taula. Les de 14-15 anys érem les petites, quan jo vaig sortir entraven nenes de 8 anys, després de la pandèmia... Ara tinc bona relació amb el menjar.El menjar no era el problema, tapava els problemes... Quan tinc un dia dolent he de vigilar perquè la meva via d'escapar és el menjar.

Avui dia, Maria troba sortida a aquest trastorn en altres coses: gossos, cavalls, li agrada escoltar música, especialment la de Dani Martín, que va trucar-la quan va fer 15 anys. Sens dubte, una història que commou per la forta que va haver de ser Maria a una edat tan curta.