Muntatge amb una imatge d'una escena de 'Magda' a 'Com si fos ahir'. A la dreta, en cercles respectius, la cara de Jaume Borja i la de Marta Tricuera

Marta Tricuera, Magda a 'Com si fos ahir': La seva clara petició als guionistes

L'actriu també parla de la seva carrera professional més enllà de 'Com si fos ahir' en una entrevista a #safareigCSFA

Nova emissió de l'espai #safareigCSFA dirigit i presentat per Jaume Borja. En aquesta ocasió l'actriu convidada ha estat Marta Tricuera, que fa el paper de Magda. És un dels personatges històrics de la sèrie, de fet va ser el primer a aparèixer, però sempre ha tingut un paper secundari i durant llargues temporades no ha aparegut per qüestions de guió.

Treballa com a infermera al mateix hospital que l'Andreu i fins i tot van arribar a mantenir una breu relació que no va quallar. Actualment està casada amb el Bartomeu, però aquest personatge mai no ha aparegut.

Augment del protagonisme amb la trama de la Feli

El personatge de la Magda ha tornat a tenir cert protagonisme aquesta temporada. I hi ha una clara “culpable”: la Feli, la xicota de l'Andreu. La Feli és una persona conflictiva, un dels personatges menys estimats pels fans de la sèrie. Ja des del principi ha tingut un do per ficar-se en embolics. En part per relacionar-se amb males companyies com el Jeroni, un delinqüent de baix nivell enganxat a les drogues.

El primer problema greu que va tenir quan ja era parella de l'Andreu va ser quan va fer servir un traster de la Paz, parella de la mare de l'Andreu, per guardar material. Era material robat i té un judici pendent per això. Va aconseguir el perdó de l'Andreu i la seva família ja que va aconseguir passar com a víctima. Una actitud molt pròpia. Recentment ha tornat a caminar robant medicaments de l'hospital on col·laborava com a voluntària. Hospital on treballa l'Andreu. El robatori final, de piruletes de fentanil, va ser descobert pel personal del centre.

La Magda indaga i té clar que la lladre és la Feli. L'Andreu es resistia a veure-ho però una imprudència d'ella –que va estar a punt de costar la vida al seu nét Nico– li fan obrir els ulls. La Magda denuncia els fets, però en un gir absurd, que demostra el caràcter excessivament bonista de l'Andreu, s'incrimina perquè la Feli no tingui problemes. Una actitud que ni la mateixa Magda ni la Gemma entenen. Ni els mateixos seguidors de la sèrie, que no comprenen perquè el personatge interpretat per Marc Cartes és tan pusil·lànime.

El futur de la Magda a la sèrie

Durant l'entrevista, hem pogut saber que el personatge de la Magda no apareix la setmana que ve però si ho farà d'aquí a pocs mesos. Ella juntament amb altres membres del personal de l'hospital aconsellen l'Andreu, però normalment no els fa cas. Marta Tricuera ha reivindicat una trama pròpia ja que normalment va a remolc de les de l'Andreu. És una petició als guionistes que comparteixen molts fans de 'Com si fos ahir'.

Com a anècdota ha explicat que pacients de l'hospital on al seu dia es van gravar algunes escenes de la sèrie, confonien a ella i als seus companys amb personal de veritat.

L'entrevista sencera, que dura una mica més de 35 minuts, la podeu veure tot seguit.

Marta Tricuera, més enllà de 'Com si fos ahir'

Des dels seus inicis el 2009, ha participat en diversos projectes que abasten des del drama fins a la biografia, reflectint així la seva habilitat per adaptar-se a diferents gèneres i estils narratius. A més de per la seva participació a la telenovel·la de sobretaula de TV3, és coneguda per la seva actuació a "Catalunya aixeca el teló" el 2020, i el seu paper a "Xirinacs al Palau" el 2009, una obra que aprofundeix en la biografia a través de la figura de Lluís Maria Xirinacs.

A més de la seva tasca a la pantalla, Marta Tricuera ha fet aportacions en teatre. El seu debut al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) es va produir amb l'obra "Tirant lo Blanc" , considerada la primera novel·la moderna europea, que explora temes d'amor, coneixement i curiositat, essencials per a l'individu modern. Recentment també ha actuat a l'obra 'M'esperaràs?'.

Marta Tricuera ens presenta l'obra "M'esperaràs?" que s'estrena demà a l'Aquitània Teatre | SC

La passió i professionalisme de Tricuera pel seu treball es reflecteixen en la seva alegria i dedicació, aspectes que han estat fonamentals en el desenvolupament i el reconeixement com a actriu. Com a curiositat, i segons ella mateixa ha explicat a l'entrevista, es dedica a oficiar funerals des de fa 7 anys. Es tracta de cerimònies civils, una modalitat cada cop més sol·licitada. És una forma alternativa d'acomiadar la persona que se'n va i la Marta s'adapta als gustos i necessitats de cada família.