La relació entre Andreu Buenafuente i TV3 ha estat i continua sent una relació d'amor i odi en totes les seves dimensions. Si bé és cert que la seva llarga etapa de 10 anys a la televisió pública catalana va estar avalada per un gran èxit d'audiència, també ho és el fet que el famós presentador i humorista català no té via lliure per fer i desfer al seu gust.
En una recent entrevista per a El País, el periodista de 59 anys ha lamentat que la cadena que considera com la seva veritable llar hagi rebutjat la possibilitat de dur a terme un anhelat i ambiciós projecte personal. Tot i reconèixer que aquesta etapa a TV3 va ser, sens dubte, la millor de la seva dedicació al mitjà televisiu, Buenafuente ha vist frenat el seu retorn definitiu a la televisió a través de la qual va assolir els seus primers èxits i l'inici del seu demolidor impacte mediàtic.
"Ara, El Terrat va presentar un projecte de sitcom per a TV3 i ens l'acaben de rebutjar. Ho dic per si algú pensa que a la vida ho tens tot fet: no és veritat. Si em veus una mica mustio avui, és per això". Buenafuente no ha pogut amagar la frustració per no haver convençut els dirigents de la cadena perquè acceptessin la proposta plantejada a través de la seva productora, encara que també mostra certa dignitat en acceptar un rebuig no previst, però al cap i a la fi, perfectament legítim.
En aquells temps, Andreu Buenafuente va acceptar l'oportunitat que li va brindar Mikimoto per aparèixer al programa Persones humanes, participació a partir de la qual va poder anar avançant posicions dins de la casa fins a convertir-se en un dels rostres més assidus i amb més repercussió. Tot i envoltar-se d'alguns dels periodistes, entre prestigiosos i famosos del panorama televisiu i radiofònic català, com Toni Clapés, José Corbacho o Toni Soler, entre molts altres, a l'entrevista per a aquest diari, ha sorprès la confessió de Buenafuente a l'hora de reconèixer el seu principal aliat durant aquesta etapa.
El millor còmplice per a Buenafuente
El nom que ha citat com a tal és Oriol Grau. "Oriol és un dels millors i més brillants companys que he tingut a la ràdio. Oriol era ràdio pura i veure'l treballar, fer de Palomino, de Padrina, era un espectacle. Ara té un perfil baix perquè, com diem a Reus, no vol tant de bacallà. Però és un geni de la ràdio i un gran director teatral. Havia de ser un director de primera divisió. A la ràdio, això és una cosa que només m'ha passat amb Oriol Grau".
ULTIM SENSE TITOL - ORIOL GRAU
Emotives paraules del famós presentador cap a un Oriol Grau que va decidir apartar-se de la televisió i la ràdio, per submergir-se en la privadesa d'una vida al marge del soroll mediàtic. Després d'haver assolit el cim professional dins del sector, arribant a representar un alt càrrec dins de TV3, Oriol va optar per un dràstic canvi professional, convertint-se en professor, impartint classes a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, una vocació amb què gaudeix enormement .