Muntatge amb una imatge d'Estel Solé durant una entrevista. A l'esquerra una imatge amb una dona trista

Emotiu testimoni d'Estel Solé, actriu de TV3, sobre el seu divorci

Les confessions emotives de l'actriu i escriptora catalana

Estel Solé és una actriu i escriptora catalana de 37 anys, convertida en una cara molt familiar per als teleespectadors de TV3, gràcies a la seva participació a la sèrie La Riera, on va interpretar el personatge de Marina.

Amb anterioritat havia intervingut en un episodi de Porca misèria i a la pel·lícula VOS: Versió original subtitulada, de Cesc Gay (2009). Tot i això, va ser la reeixida sèrie de la televisió pública catalana, creada pel dramaturg David Plana, la que la va enlairar com a estrella televisiva. Precisament Plana -17 anys més gran que ella- és qui fins fa poc era el marit d'Estel Solé. Habitual contertuliana televisiva, l'actriu de Molins de Rei és de les que sol dir el que pensa i compartir tant les alegries com les misèries. Ha estat en un article escrit per ella al diari Ara, on ha compartit el dolor pel seu divorci: "Ara soc una mare divorciada i la meva família ha mudat de pell, s'ha reinventat. Ningú et prepara per a un divorci. Quan et divorcies, el primer que penses és: què passarà amb les nostres criatures? Com els ho direm? Com s'ho prendran? La tristesa és un pantà enlodat que se t'empassa (...)”.

Aprenent a combatre el dolor

Estel Solé ha reflexionat sobre una incertesa que sempre planeja davant de qualsevol matrimoni amb fills: "allargar un matrimoni només per no desdibuixar la família i per fer feliços els fills és un error. Tot vola pels aires: l'amor, la seguretat, la logística familiar, la fortalesa, la il·lusió, la llar... Estàs devastada, però no pots ser mare, perquè no et sents ni persona. La culpa que t'acompanya des del dia que vas parir al primer fill es fa gran com el monstre del pitjor malson de les teves criatures. Hi ha dies que els dónes permís per mirar la tele, saltant-te tots els teus preceptes educatius, només per tenir cinc minuts per tancar-te a plorar d'amagades a l'habitació. Aprens a combatre el dolor de no veure'ls durant massa dies, aprens a fer torniquets emocionals per no desmuntar-te davant d'ells, però alhora et permets ser vulnerable i els dius 'Avui la mare està trista'".

A més de les seves intervencions televisives, Estel Solé és molt activa a les xarxes socials, les quals aprofita per donar suport a les seves ideologies polítiques i per compartir la seva filosofia de vida. Fets que també queden manifestats a les publicacions dels seus llibres, entre els quals es troben les novel·les "Si no puc volar" (Rosa dels Vents) i "Animals de companyia" (Editorial Comanegra), a més de la recopilació de contes amb valors "Cap de grills" (Estrella Polar).