Muntatge amb una imatge de Jordi Basté durant un programa de ràdio. A la dreta una imatge de Ricard Ustrell durant una entrevista

El moviment de Jordi Basté que, sense saber-ho, va beneficiar Ricard Ustrell

Una nova coincidència entre els dos reeixits periodistes catalans

Encara recents les dades d'audiència que han tornat a indicar que Jordi Basté i el programa El món a Rac 1 són líders indiscutibles dels matins radiofònics catalans, se segueixen incrementant els capítols en la competència entre Basté i Ricard Ustrell, l'estrella de Catalunya Ràdio.

A més de presentar El matí de Catalunya Ràdio, Ustrell s'ha convertit en un dels periodistes més aclamats dels darrers temps. El seu ascens ha estat meteòric, saltant a la fama gràcies al programa FAQS de TV3, i posteriorment consolidant-se a través de Col·lapse, també per a la cadena pública catalana. El cas de FAQS és especialment significatiu perquè es va convertir en un dels programes estrelles de TV3, un espai que semblava destinat únicament pels periodistes més reconeguts del país. Una d'aquelles persones que van aconseguir presentar-lo va ser Cristina Puig.

Jordi Basté i la seva negativa a presentar un espai estrella de TV3

La periodista barcelonina de 51 anys col·labora amb el digital The New Barcelona Post, on s'encarrega de fer entrevistes a personatges catalans famosos, a través del seu estil personal. Una d'aquestes darreres personalitats que ha entrevistat ha estat precisament Jordi Basté, aquesta icona de la ràdio a Catalunya que, segons s'ha sabut a través d'aquesta entrevista, va ser un dels periodistes seleccionats per presentar FAQS, però va descartar aquesta possibilitat. En qualsevol cas, significa un nou punt en comú que el relaciona, novament, amb el seu col·lega i contrincant Ricard Ustrell.

La negativa de Basté queda justificada mitjançant unes paraules directes i sense concessions: “Perquè era parlar de política de dilluns a diumenge”. El cas és que Jordi Basté parla molt de política a El món a RAC1, i no volia continuar fent-ho durant el cap de setmana. El famós periodista català de 59 anys reconeix que el que està fent a l'emissora del Grup Godó no ho podria fer a Catalunya Ràdio: “Jo no la podia fer aquesta ràdio a Catalunya Ràdio perquè és una empresa molt interdepartamental. I jo estava fent esports a la nit i no podies anar-hi a dir segons què. I totes les meves bogeries radiofòniques les compartia amb el director. El fet de ser poca gent i molt ben avinguts va fer que tot fluís amb molta facilitat”.

L'entrevista de Cristina Puig a Jordi Basté ha permès que el líder de l'audiència radiofònica catalana s'hagi sincerat amb temes de repercussió personal i detalls sobre la seva exitosa experiència professional, que ha servit perquè hagin sortit a la llum confessions com la del FAQS i la seva negativa a presentar-lo.