Muntatge amb una imatge de Maria Nicolau a un programa de TV3. A la dreta, dues imatges amb un brou i una cervesa

Els dos productes que Maria Nicolau mai no anunciarà

Noves i conseqüents reflexions de la cuinera i comunicadora gastronòmica catalana

Com calia esperar, el llibre "Cremo! Memòries d'una cuinera" de Maria Nicolau s'ha convertit en un dels més venuts d'aquest Sant Jordi 2024. Després d'haver signat sense parar, l'èxit com a escriptora de la cuinera i comunicadora gastronòmica confirma el gran moment que està vivint.

Nicolau rep una excel·lent acollida pels seus consells i innovadores idees per a una reinvenció de la cuina i les seves receptes més singulars que sol compartir al programa Tot es mou de TV3, que presenta Helena García Melero. També ha aconseguit l'interès del lector per la columna "A gusto" d'El País. A tot això se'ls ha afegit el recomanable i sarcàstic dietari que ella mateixa defineix com un "almanac de victòries i fracassos de la petita cuina. Sofregits i safareig. Cada nit, un grapat de paraules escrites a ull. Sense pesar".

Tal com ja hem advertit en ocasions anteriors, el 6 d'abril passat, la periodista Almudena Ávalos publicava una entrevista amb Maria Nicolau a El País. Una conversa que no té el mínim malbaratament, durant la qual Nicolau deixa nombroses joies en forma d'eloqüents i iròniques reflexions que són sinònim del seu caràcter inconformista i d'una manera d'explicar les coses sense concessions, amb sentit de l'humor i molta intel·ligència.

Declaració de principis

Quan la cap d'"El País Gastro" i col·laboradora d'"Hoy por Hoy" de la Cadena Ser, li va preguntar si hi ha alguna cosa que s'hagi negat a fer, la inefable cuinera catalana va confessar que es negaria a promocionar dos productes en concret: la cervesa i el brou. "Porto mitja vida convencent la gent que faci brou a casa amb les sobres del pollastre de diumenge i ara no anunciaré un tetrabrick per molt bo que sigui. És fàcil diluir-te a l'embolic d'exposició mediàtica, però cal recordar sempre d'on ets i jo vinc de la iogurtera i de les receptes de les revistes que retallaven les nostres mares, que anaven com a pollastre sense cap mirant de fer-ho bé”. L'estil Maria Nicolau en tota la seva essència.

Per continuar gaudint del personalíssim estil de Maria Nicolau, res millor que seguir el seu dietari i gaudir de la lectura dels seus dos llibres: el recent publicat "Cremo! Memòries d'una cuinera" -publicitat fins i tot a través d'autobusos urbans-, i l'anterior i no menys recomanable "Cuina o barbàrie", tots dos editats per Ediciones Península. Nicolau respecta l'alta cuina i l'estilisme de molts xefs mediàtics, però aposta per una cuina per a la gent treballadora, la qual no es pot permetre menjar en aquests restaurants amb preus astronòmics, però que també pot gaudir del plaer de la gastronomia amb els savis consells d'aquesta influencer a contracorrent.