Muntatge amb Letizia Ortiz a primer terme. A l'esquerra, dins d'un cercle, Jaume del Burgo. A la dreta, dins un cercle, Jaime Peñafiel

No només amb Del Burgo: Jaime Peñafiel destapa més banyes

Jaime Peñafiel té molta informació i és dels pocs periodistes que no abaixa el cap davant els Borbons

És el tema de l'any a la monarquia espanyola però molts callen. No ha estat el jurament de la Constitució per part de Leonor de Borbó o els seus exercicis militars. Això és pura propaganda. La bomba va ser que Jaume del Burgo, excunyat de Letizia Ortiz, confessés la relació que havien mantingut quan la periodista i actual Reina d'Espanya ja estava casada amb Felip. Unes revelacions que han passat força desapercebudes a la premsa espanyola, sempre tan propera i dependent del poder.

Segons ha explicat el mateix del Burgo, va mantenir una relació clandestina amb la reina Letizia quan aquesta ja estava casada amb Felip de Borbó i ja eren pares de les dues filles. Posteriorment Jaime del Burgo es casa amb Telma Ortiz i va passar a ser cunyat de la seva presumpta examant.

El periodista Jaime Peñafiel en dóna més detalls

Jaime Peñafiel sap moltes coses de la Família Reial i ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio. Hi ha explicat coses molt interessants i ha destapat més presumptes infidelitats de l'actual reina d'Espanya. No ha donat noms, però no se sol equivocar.

"S'ha sabut que Letizia és una dona infidel. L'amor de la seva vida és Jaume del Burgo. Ell és el meu informador. El tema surt ara per venjança, possiblement explica coses que no hauria de contar. Jo al llibre explico l'1%. El que callo és la part més íntima. Segons Jaime del Burgo Letizia va tenir més relacions extramatrimonials que la seva. Felip és un pobre home, no té caràcter. Ella és mandona. No pot tenir la vida que vulgui", ha assegurat el veterà periodista .

Peñafiel recomana al Rei que es divorciï : "La Família Reial no és molt amiga del divorci però jo li recomano el divorci. Letizia no sé on dorm, no sé si fos de Zarzuela. Els meus informadors de Zarzuela no ho saben. De nit no transcendeix on dormen els reis. Em preocupa com els ho explicaran a les filles".

El periodista també ha aprofitat l'entrevista que li ha fet Ricard Ustrell per donar detalls de la relació amb Letizia... o més aviat la manca de relació. "He seleccionat el que havia de seleccionar. Jo no sóc enemic de Letizia, ni amic. Amb Joan Carles vaig mantenir les distàncies. Un rei no pot tenir amics. A mi Letizia quan em va veure fa temps em va cridar i em va assenyalar amb el dit. Va donar l'espectacle. Va carregar contra mi. Li he perdut el respecte a Letizia perquè ella no s'ha fet respectar", ha afirmat.

Una llarga trajectòria que l'avala

Nascut a Granada el 13 de juny de 1932, es va llicenciar en Periodisme per la Universitat de Navarra i va tenir els seus inicis com a reporter a l'agència Europa Press. El seu treball el va portar a cobrir esdeveniments de gran importància internacional com la Guerra del Vietnam i la Guerra dels Sis Dies, així com el viatge del papa Pau VI a Terra Santa.

Peñafiel és especialment conegut pel seu treball a la revista Hola!, on va ser redactor en cap des del 1966 fins al 1984. En aquesta etapa es va dedicar a cobrir esdeveniments de la vida social i l'aristocràcia, amb especial atenció a la família reial espanyola i altres cases reials europees. A més, ha tingut una presència notable a ràdio i televisió , col·laborant en programes com Directament Encarna a la cadena COPE i apareixent en diversos programes de televisió especialitzats en la crònica social fins als nostres dies.

Com a autor, Peñafiel ha publicat nombrosos llibres que reflecteixen la seva extensa carrera i coneixement de la reialesa i la crònica social, entre els quals s'inclouen títols com Els reis també ploren, Anècdotes d'or, i Els consorts. que es fiquen al llit amb les reines".