Muntatge amb una imatge de Jenni Hermoso durant les seves vacances, del vostre compte d'Instagram. A l'esquerra, una imatge d'una dona amb un altaveu

Calbot de Jenni Hermoso als seguidors radicals del Reial Madrid

Les conseqüències d'una nova demostració del masclisme més caspós

Durant el transcurs de l'inici de les vacances estiuenques, moltes jugadores de futbol estan compartint fotografies de les seves estades a través dels seus comptes a les xarxes socials. Una demostració d'una etapa de relaxació després d'una temporada carregada de partits i molta tensió.

De càrrega i tensió en sap molt Jenni Hermoso, la gran futbolista madrilenya de 34 anys, ex del FC Barcelona i protagonista, molt a desgrat seu, d'un dels capítols més esperpèntics i lamentables dins de la Federació Espanyola de Futbol, amb Luis Rubiales pel mig. Tots recordem aquell capítol tan desafortunat, però Jenni està molt més enllà de tot allò, i ho està pels seus mèrits com a gran esportista i per la transparència i bon ambient que solen envoltar les seves publicacions al seu compte d'Instagram, on ja supera el milió de seguidors.

Tot i això, encara avui dia, són molts els que no toleren allò tan simple i necessari que comporta la paraula llibertat. El cas és que Jenni Hermoso ha pujat unes fotografies al seu compte d'Instagram, en què se la veu molt feliç i contenta amb la seva companya Misa Rodríguez, portera de 24 anys que milita al Reial Madrid CF. En una de les instantànies, es poden observar a totes dues, somrients i en biquini a conjunt, a bord d'una embarcació marítima, durant les seves vacances a Formentera. Unes imatges que Hermoso ha acompanyat amb el text "principi i fi de l'estiu".

Una publicació senzilla, transparent i sense cap mena de mala intenció, es miri per on es miri. Tot i això, a cert sector homòfob -la majoria seguidors del Reial Madrid- aquestes imatges amb dues noies felices, sense cap home al seu voltant, no les han paït gens bé i els ha generat que se'ls hagi obert el seu instint masclista més de barri, aprofitant l'ocasió per expressar tota mena d'insults i desacreditacions molt abominables, especialment dirigits a Missa Rodríguez. En aquests casos, sovint el millor és fer orelles sordes, ja que la ignorància sol ser un símptoma d'intel·ligència que debilita l'assetjador.

La gran resposta de Jenni Hermoso

Tot i això, transcorreguts uns dies, i després de la consegüent meditació, Jenni Hermoso ha decidit que això no es podia quedar així, i va publicar un nou post que mereix tots els elogis: "A hores d'ara aquests tipus de comentaris no m'afecten en absolut, però entenc que hi ha persones que es puguin sentir afectades quan les reben. Després se'ns acudeix preguntar-nos si cal donar la cara perquè algun dia tota aquesta gent cavernícola s'extingeixi. Tinc clar que és estrany que succeeixi, però hem de seguir sent tan lliures com ho som i que per cap motiu deixem de ser-ho”. Un text que ha acompanyat amb una nova fotografia i una frase d'allò més sarcàstica: "Aquí us deixo una altra foto, que sé que us agrada, aquesta vegada més tapadeta, a veure quina burrada se us acudeix escriure ara".

Que precisament aquest contratemps hagi tingut Jenni Hermoso com a principal focus d'atac, demostra que ni amb la inhabilitació de Rubiales, segons quins sectors segueixin sense entendre -o no vulguin entendre- absolutament res, i que el seu comportament tan cavernícola emergeixi com un coprotagonista antagònic dins de l'era de la modernitat i la tecnologia. Bravo per Jenni Hermoso!