Muntatge amb una imatge de Susana Guasch durant una intervenció televisiva. A l'esquerra, una imatge amb una dona assenyalant. A la dreta una imatge amb una bandera catalana

Atac de Susana Guasch contra Catalunya després de l'ascens del RCD Espanyol

Les reflexions de la periodista en plena eufòria per l?ascens

El RCD Espanyol ha tornat a aconseguir l'objectiu de tornar a la primera divisió del futbol espanyol, i ho ha fet com en les ocasions anteriors en què ha baixat a la segona divisió: obtenint l'ascens a la temporada immediatament posterior.

Un fet molt important, transcendental, per al futur més immediat del club periquito perquè la seva economia tampoc està precisament per llençar coets, i un altre any a la divisió de plata hauria significat un greu problema per a la institució. A més, es diu que si un club que baixa no torna immediatament a la màxima categoria, després és cada vegada més complicat tornar i, sinó, que li preguntin a un històric com el Reial Saragossa. L'èxit de l'Espanyol després de superar dues eliminatòries de playoff contra dos equips asturians -Sporting de Gijón i Real Oviedo- va provocar que es deslligués l'eufòria entre l'afició periquita que va assistir en massa el 23 de juny passat a Cornellà.

La controvertida intervenció de la periodista catalana

Entre els aficionats del club blanc-i-blau hi ha alguns periodistes especialitzats, entre ells Tomás Guasch, periquito empedreït i anticuler declarat. La filla de Tomás, Susana, també és periodista esportiva, i també té feblesa pel sentiment espanyolista. La catalana de 45 anys col·labora a Movistar Plus+ ia la tertúlia esportiva de 'Radioestadio Noche', amb Rocío Martínez i Edu Pidal. Va ser precisament durant la seva intervenció en aquest espai, encara amb l'eufòria de l'ascens de l'Espanyol, que va deixar anar un comentari que ha causat una important controvèrsia: "És un club que volen molt poc a casa seva, a Catalunya. Aquí hi ha molt mitjà de comunicació català que anaven amb l'Oviedo més que 'La voz de Asturias'. De veritat és lamentable el que passa aquí".

Unes polèmiques paraules de Susana Guasch que han desfermat la controvèrsia, com ho demostren els nombrosos comentaris que han seguit el fil d'un tuit del programa on es feien ressò de les enceses reflexions de la periodista. Tot i que molts van agrair les paraules de Guasch i semblaven compartir el mateix sentiment, altres usuaris el van animar a citar, almenys un mitjà català que realment fos a favor del Reial Oviedo durant l'eliminatòria definitiva per a l'ascens a primera divisió.

Sovint s'ha especulat amb l'afició pel club madridista de Susana Guasch, amb comentaris en antena que demostren la seva afinitat pel club blanc, i en tot cas manté la simpatia per l'Espanyol a causa de la passió periquita del seu pare. D'altra banda, Guasch destaca per ser una de les periodistes més crítiques amb Pep Guardiola, que genera un clar sentiment d'animadversió. Una periodista no especialment parcial, que diu el que pensa, però que potser hauria de matisar segons quines afirmacions.