Muntatge amb una imatge d'Angela Dobrowolski a primer terme. A la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, la cara de Josep Maria Mainat

Absolta: Angela Dobrowolski surt airosa d'un judici

Dobrowolski va assegurar que algú havia enviat el missatge en nom seu

Un jutjat penal de Barcelona ha absolt l'exdona del productor televisiu i exmembre de la Trinca Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, del delicte de trencament de mesura cautelar pel qual va ser jutjada el març passat. Segons la sentència, no hi ha proves suficients que demostrin que ella enviés un correu al seu exmarit encara que el tenia prohibit judicialment arran del cas d'intent d'homicidi pel qual serà jutjada.

La fiscalia li demanava un any de presó per l'agreujant de reincidència, mentre que la defensa demanava la seva absolució. Mainat no va formular acusació contra la seva exparella. Dobrowolski tenia prohibit acostar-se o comunicar-se amb Mainat des d'octubre del 2020 , després que el jutjat li imposés aquesta mesura cautelar per haver suposat intentat matar l'excantant amb insulina. Mesos després de l'ordre ja la va vulnerar i va ser empresonada.

Però el març del 2022 Mainat va rebre un correu des de l'adreça de la seva exparella amb contingut personal, amenaçador i vexatori relatiu a la seva relació sentimental. L'acusada va reconèixer la seva adreça electrònica i el contingut del missatge, però va negar que li enviés a Mainat. De fet, va dir que estava escrit en castellà, encara que entre ells parlaven en català, perquè era per a un llibre que estava escrivint.

Una amiga hauria confessat

Segons ella, en aquella època convivia amb la seva parella, una amiga i la seva parella al mateix domicili, i tots tenien accés al seu ordinador i al seu correu electrònic. Segons va declarar el dia del judici, quan va rebre la denúncia va preguntar a la seva amiga si havia enviat el missatge, i aquesta va confessar. Segons ella, l'amiga coneixia l'ordre d'allunyament, però no la prohibició de comunicació. A més, va escriure les paraules "correctes" per a Mainat que ella "no tindria valor de dir-li".

De fet, Mainat mateix va reconèixer durant el judici que l'adreça des de la qual va rebre el correu no era l'habitual de la seva exdona, i que el fet d'estar escrit en castellà també el va fer dubtar d'autoria. Per tot això, la magistrada considera que hi ha un dubte raonable sobre qui va enviar el correu, i per això ha d'absoldre l'acusada.