Muntatge amb una imatge de Rosa Peral traient la llengua. A la dreta, dins un cercle, feixos de bitllets

El motiu pel qual Rosa Peral es podria convertir en milionària

L'exagent de la Guàrdia Urbana està actualment complint condemna per matar la seva parella

L'Audiència de Barcelona ha donat la raó a l'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Rosa Peral i ha sentenciat que el Jutjat número 2 de Vilanova hauria d'haver detingut cautelarment l'emissió de la sèrie de Netflix 'El cos en flames'. El jutjat va desestimar la pretensió de Peral d'aturar cautelarment la difusió de la sèrie mentre es dirimia la demanda per la protecció del dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge.

La jutgessa argumentava que l'exagent no havia pagat fiança prèvia, com preveu la llei. La resolució emesa ara per l'Audiència Provincial de Barcelona acorda estimar íntegrament el recurs de Peral i deixar sense efecte la decisió del Jutjat de Vilanova.

"El que s'havia de fer en el present cas és, primer, decidir si procedia l'adopció de les mesures sol·licitades sense prèvia audiència del demandat o, en altre cas, convocar les parts a la preceptiva vista, amb la finalitat i l'objecte previstos a l'article 734.2 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, com a al·legacions relatives al tipus i la quantia de la caució», es llegeix en la decisió de l'Audiència.

La sèrie, que finalment es va poder emetre sense obstacles i que ha recollit diversos premis a festivals de tot el món, està protagonitzada per Úrsula Corberó i per Quim Gutiérrez. Narra la mort de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Pedro Rodríguez a les mans de la seva parella, Rosa Peral, i de la seva amant, Albert López, també membres del cos de seguretat barceloní. Peral va ser condemnada a 25 anys i López, a 20 anys.

Els diners que podria guanyar Rosa Peral

Tot i que la sèrie ja s'ha emès, això ara podria fer que Peral exigeixi una indemnització milionària pel dany causat. "Si en algun moment de tot aquest procés judicial es determina que les mesures cautelars s'haurien d'haver estimat, això podria donar lloc a una indemnització milionària" , afirma Nuria González, advocada de l'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Tot i això cal tenir en compte que Rosa Peral encara no ha satisfet de forma íntegra la indemnització a la família de Pedro Rodríguez. Una xifra que puja a 885.000 euros a pagar conjuntament pels dos condemnats. En aquest sentit els diners que hipotèticament poguessin obtenir Rosa Peral en aquest procés judicial serien embargats en la quantitat necessària per complir amb el pagament de la indemnització.