Imatge del possible penal sobre Gündogan

[VÍDEO]: El penal no xiulat a Gündogan que hagués canviat el Barça-PSG

Duel ple de polèmica el que es va viure ahir a la nit a Montjuïc

La nit de dimarts va ser una de les més doloroses que es recorden a Can Barça els últims anys. Les esperances de poder arribar lluny a la Champions League havien provocat que el barcelonisme sencer afrontés el partit de tornada davant del PSG amb una immensa energia. Al final, de la il·lusió es va passar a la decepció absoluta.

En realitat, es va produir un còctel elaborat de diverses sensacions, totes negatives. Primer, la decepció per la derrota; després, pel mosqueig que van produir les diverses accions polèmiques. La realitat és que l‟actuació arbitral no va ser la més adequada per a un partit d'aquesta entitat; o això sospita la parròquia blaugrana.

Hi va haver diverses accions dubtoses que el col·legiat romanès István Kovács, un habitual a la Champions, va xiular a favor dels interessos del PSG. Més enllà de l'expulsió, que continua generant debat, ni l'àrbitre principal ni els de la Sala VOR es van aturar a analitzar un possible penal sobre Gündogan.

El penal sobre Gündogan

La tensió a Montjuïc ja era palpable en aquells moments. L'àrbitre venia de concedir un penal al PSG després d'un enderrocament de Joao Cancelo a Ousmane Dembélé i instants després, Ilkay Gündogan va caure a l'àrea de Donnarumma. L'alemany, una mica escorat, va rebre un impacte de Vitinha i se'n va anar a terra.

És evident que aquest lleu contacte del migcampista lusità provoca que el jugador del Barça caigui i no pugui perllongar la seva jugada. Així i tot, István Kovács es va negar a assenyalar la pena màxima; tampoc va rebre cap instància per acudir a veure'l repetit a la pantalla del VAR.

No només això, sinó que, a més, aquesta acció es va saldar amb una cartolina groga per a Gündogan per les protestes i amb l'expulsió de l'entrenador de porters del Barça.

Les reaccions al penal sobre Gündogan

Aquesta acció, doncs, va ser el detonant del cabreig del sencer barceloní amb l'actuació arbitral. Després del partit, diversos integrants del primer planter culer van concedir les seves impressions a la televisió. I tots coincideixen.

"Crec que m'haurien d'haver donat penal. Anava corrent i ell clarament em colpeja amb la cama i si no m'arriba a colpejar, no hauria caigut i podria haver seguit corrent. Per mi és penal, és el que li vaig dir. Almenys que la revisi", deia Gündogan.

Ter Stegen també va acabar molest amb l'acció: "Em molesta que no revisi el VAR al penal de Gündogan, no costa gens anar un moment a veure la jugada".

"No sé si han revisat amb el VAR el penal de Gundogan i el de Dembélé. Ha d'entendre que juguen també amb la il·lusió de la gent i l'afició", proclamava Frenkie de Jong.

Xavi Hernández també va dedicar paraules de desaprovació referents a l'actuació arbitral: "Ha estat estrany, per no dir res més. Li he dit que ha estat molt malament, que ha estat un desastre".