Muntatge amb una imatge del Cívitas Metropolità de fons i una ombra negra d'home en primer terme

La bomba que prepara l'Atlètic de Madrid per a la temporada 2024/2025

Un fitxatge que, a priori, sembla impossible

Al llarg de la Història del futbol han estat diversos els jugadors que han jugat primer a l'Atlètic de Madrid i després al Reial Madrid o viceversa. No és gaire habitual que aquests canvis es produeixin de manera directa, és a dir, la rivalitat entre tots dos clubs sol impedir que un jugador passi d'un equip a l'altre però sí que ho fan després de passar per altres equips.

Cal recordar que un mite del madridisme, Raúl González, va començar la formació a l'Atlètic de Madrid o que Hugo Sánchez va deixar l'Atlètic per fitxar pel Reial Madrid. Ara podria donar-se un nou cas – en direcció contrària – encara que el jugador protagonista no és ni ha estat tan destacat com els exemples que acabem de citar. Es tracta de Dani Ceballos, que ha entrat a la llista de futuribles de l'Atlètic de Madrid.

Un futbolista a qui sempre li ha faltat alguna cosa per ser Top

Dani Ceballos, des dels seus inicis al Real Betis, passant per la seva etapa al Reial Madrid i el seu possible futur a l'Atlètic de Madrid, ha demostrat ser un jugador de notable tècnica, visió de joc i versatilitat. Encara que prometia molt no ha acabat de fer el salt de qualitat per ser considerat un jugador de primer nivell.

Nascut a Utrera, Sevilla, el 7 d'agost de 1996, Ceballos va començar la seva carrera a les categories inferiors del Sevilla FC, abans d'incorporar-se al Real Betis, on la seva carrera professional va agafar vol. Va destacar al Betis, cosa que li va valer fitxar pel Reial Madrid el 2017. Al club blanc, el seu camí ha estat de constants alts i baixos, alternant moments de brillantor amb períodes de menor continuïtat al primer equip. Aquest vaivé va incloure cessions a l'Arsenal FC, on va demostrar la seva capacitat per competir al més alt nivell a la Premier League.

Actual temporada amb el Reial Madrid

La temporada 2023/2024 no està sent gens bona per a Ceballos al Reial Madrid. Després d'anys de buscar el seu lloc, s'esperava que aquesta temporada fos la consolidació definitiva del paper dins l'equip. No ha estat així. Tot just ha jugat en 14 partits de Lliga, la immensa majoria com a suplent. A Champions ha jugat en tres partits.

Com juga?

Ceballos és un migcampista de gran habilitat tècnica, conegut pel seu control de la pilota, la seva capacitat per eludir rivals en espais reduïts i la seva visió per a la passada. El seu estil de joc es caracteritza per la seva creativitat, oferint solucions en moments de pressió alta de l'adversari i capaç de connectar la defensa amb l'atac mitjançant la seva habilitat per distribuir el joc.

Tot i això, les seves debilitats han estat un tema de debat. Tot i que tècnicament dotat, Ceballos ha estat criticat per la seva inconsistència en el rendiment i la tendència a desaparèixer en partits d'alta exigència. A més, la seva resistència defensiva i capacitat de recuperació han estat assenyalades com a àrees de millora, aspectes crucials per a qualsevol migcampista al futbol modern.

Dani Ceballos is an ARTIST ✨

Què podria aportar a l'Atlètic?

La possibilitat que Ceballos fitxi per l'Atlètic de Madrid existeix però no hi ha res de clar. Té contracte fins al 30 de juny del 2027 i un valor de mercat de 8 milions d'euros. Una xifra que és assumible per l'Atlètic de Madrid ia la qual també podrien arribar clubs de la Premier League.

El Cholo valora enormement la intensitat, la disciplina tàctica i la fortalesa defensiva, qualitats que Ceballos hauria de polir per adaptar-se plenament. Tot i això, la seva qualitat tècnica i la seva capacitat per generar joc podrien oferir a l'Atlètic una dimensió addicional al centre del camp , especialment en partits on el desbloqueig de defenses tancades sigui primordial.

A l'Atlètic, Ceballos es trobaria competint amb alguns dels millors migcampistes a LaLiga. Jugadors com Koke –nou renovat– o Marcos Llorente representen una alta competència, cadascun amb un perfil diferent però complementari. La seva inclusió a l'equip exigiria de Ceballos una adaptació a un rol més dinàmic i, possiblement, més defensiu, depenent de les exigències tàctiques de Simeone.