Víctor Font, el que va ser candidat a la presidència del Barça a les eleccions del 2021, ha tornat a entrar en escena per analitzar els diferents assumptes que afecten el club blaugrana. Font, que va quedar segon als comicis celebrats el 2021, va obtenir un 29'99% dels vots. Molt lluny del 54,28% del total de vots que va aconseguir Joan Laporta.
Víctor Font mai no ha amagat les seves ànsies de ser el futur President del FC Barcelona, i ha volgut analitzar en una entrevista al diari Marca els diferents assumptes que han generat més polèmica en els darrers anys del segon mandat de Joan Laporta.
Crítiques a la nefasta gestió econòmica
Víctor Font s'ha mostrat molt crític amb la gestió de les finances del club que ha fet Joan Laporta des que va assumir-ne la presidència per segona vegada. Font va obviar i va passar per alt l'herència que va rebre Laporta de les anteriors juntes de Bartomeu i Rosell , i només es va centrar a atacar l'actual president.
En aquest sentit, Font subratllava que: “Salvar el club no és quadrar el balanç. I aquesta temporada tampoc no quadrem el negoci ordinari, encara que diguin que sí. Quadrarem venent jugadors. Això permetrà a la junta sortir i dir que hem salvat el club. Si tens 1.000 euros i en gastes 1.200... i això el Barça encara ho té. Ens venem patrimoni per tapar forats en forma de jugadors o negocis”.
Font no va citar en cap moment el gran deute que està sanejant des del 2021 Joan Laporta, després que els auditors Ernst & Young van apuntar que: “El deute net el 30 de juny del 2021 és de 680 milions d'euros . Tenint en compte que el total de les inversions realitzades en el desenvolupament de l'Espai Barca és de 122 milions d'euros, el deute ajustat és de 558 milions d'euros”. Tot això va ser el llegat que va haver de recollir Laporta de la Junta Directiva anterior.
Achaca els canvis de rumb a la parcel·la esportiva i la gestió de La Masia
Font va carregar durament sobre la política de fitxatges que està portant el club, i que no estan millorant sinó empitjorant cada any que passa. A més, va ser molt dur amb la política de vaivé en relació amb els tècnics que han d'ocupar la banqueta culera.
Font, no va deixar escapar tampoc la seva crítica sobre la mala gestió de la Masia quan va sentenciar que: "No n'hi ha prou de voler el Barça, cal gestionar-ho i bé. Fan falta proposta i no missatges triomfalistes. Cal transparència, projecte i no improvisació .Que es respecti a les llegendes. No podem esperar al 2026. És moment de coordinar i exigir al club que faci les coses bé. Fet que va aprofitar per fer gala que porta treballant pel futbol base blaugrana des de fa molts anys.
Possible moció de censura: el tema estrella
Però sobre el tema estrella, com és la possible moció de censura, Font va apel·lar al soci fent una crida que no s'esperi el 2025 que el club ja hagi naufragat, sinó que s'exigeixi des d'un canvi de gestió. Però Font es va mostrar molt més mesurat quan li van preguntar si ell seria el que emprendria aquesta moció de censura. Font no va tancar la porta a presentar una possible moció de censura a Joan Laporta.
Sí a la mobilització, i no a la moció de censura
En aquest sentit, el que va ser candidat a la presidència va deixar molt clar que: “En un club com el Barça, és molt important l'estabilitat. Hi ha una junta que ha estat escollida i cal esperar. Activar mocions de censura hauria de ser el darrer instrument i jo sóc partidari de fer-lo servir únicament i exclusivament quan es creuen línies vermelles.
L'empresari català va ser molt dur amb la designació de càrrecs dins del club per part de Laporta quan va subratllar que: "I no és cap problema que arran d'aquesta fugida de talent que totes les àrees del club estiguin encapçalades per persones properes al president. Fins i tot el seu excunyat sense càrrec mana.
En definitiva, Font arenga els socis a moure's i protestar, però en cap moment va fer una proposta constructiva, o va donar alguna solució real i pràctica per al club . El discurs de l'excandidat va ser fonamentat en la destrucció, la crida a la mobilització i, per ara, no moció de censura cap a Joan Laporta.