Plantilla Real Saragossa a la 2023/24

El mite del Saragossa que té tots els números per sortir

Víctor Fernández deixa el seu futur a l'aire amb unes declaracions

No qualsevol és digne de considerar-se un emblema d'un club. Per això cal complir moltes condicions amb què no tothom és capaç de bregar. Una d'elles, per exemple, haver passat molt de temps encara que l'equip hagi hagut de lamentar èpoques grises.

Si parlem del Reial Saragossa, un dels que ja es podria considerar llegenda del club és l'arquer Cristian Álvarez. Va arribar a La Romareda el 2017 de forma gratuïta després d'haver acabat la seva vinculació contractual amb el San Lorenzo de la seva Argentina natal. Abans d'això ja havia tingut dues experiències a Espanya; la primera al RCD Espanyol, del 2008 al 2013, i la segona al Rayo Vallecano, on va estar cedit la 2014/15.

Des que va aterrar a la capital aragonesa es va consagrar com un dels líders del vestidor. I va demostrar compromís i sacrifici pel Reial Saragossa; ho ha fet en tots i cadascun dels partits. Però tot té un final, fins i tot les etapes més glorioses, i sembla que a Cristian Álvarez li ha arribat l'hora.

Les declaracions de Víctor Fernández

El tècnic que ha acabat la temporada dirigint el Reial Saragossa, i que seguirà sent-ho, en principi, el curs que ve, va deixar unes declaracions que no van fer més que generar dubtes. Preguntat per la confecció del planter de cara a la pròxima campanya, no va titubejar: “Cal decidir amb el cap i no amb el cor perquè sinó l'any que ve estarem una altra vegada igual”.

Cal tenir en compte que un dels principals objectius tant del míster aragonès com de la directiva és la de rejovenir el planter i nodrir-se de talent jove aquest estiu. Cristian Álvarez té 38 anys i aquest any ja ha demostrat que l'edat li comença a passar factura. Ha patit tres lesions musculars durant el curs que només li han permès participar a 13 duels.

Això sí, les xifres són més que notables; 12 gols encaixats i 5 porteries a zero. Tot i això, encara que al seu contracte li queda un any més de vigència, és un dels jugadors que es postula a la rampa de sortida del Reial Saragossa. És important per a l'elenc aragonès poder alliberar massa salarial per així poder afrontar nous fitxatges que ajudin a confeccionar un planter competent.

Si això acaba produint-se, Cristian Álvarez tancarà una etapa de set anys al club més longeu de la seva trajectòria. Defensant l'escut del Reial Saragossa ha pogut disputar 236 partits, encaixant 247 gols i aconseguint una clean sheet en 79 ocasions. L'argentí fins i tot ha fet un gol.