Muntatge amb una imatge de Joan Laporta al Camp Nou durant la presentació d'un futbolista ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, el futbolista referenciat a la notícia

La via neerlandesa pel fitxatge del migcampista defensiu del Barça

Oriol Romeu no ha estat capaç de fer oblidar Sergio Busquets

El fitxatge d'Oriol Romeu i la sortida de Sergio Busquets obliguen el Barça a buscar un nou pivot defensiu. De fet, la manca d'un bon “5” és un dels motius principals pels quals el Barça està vivint una campanya tan desastrosa. Els catalans ja estan sondejant el Barça buscant un jugador que pugui solucionar aquests problemes. Un dels noms que està a sobre de la taula és el de Mats Wieffer, que està fent una temporada molt bona.

El migcampista neerlandès de 24 anys està guanyant protagonisme als esquemes d'Arne Slot i està cridant l'atenció de diversos equips de tot Europa com el Barça, segons va assegurar a finals de novembre el diari SPORT. La temporada passada, el ja internacional amb els Països Baixos va disputar 37 partits, 26 com a titular , en què va anotar 3 gols i va repartir 7 assistències.

Les sortides de futbolistes com Kokçu o Szymanski han provocat que Mats Wieffer es converteixi en titular al vigent campió de l'Eredivisie. Aquesta temporada, suma 31 partits de 32, 30 com a titular. A més, va anotar 4 gols i va repartir 3 assistències. En total, va jugar 2.700 minuts de 2.880, fet que representa un 93,75%. És el tercer jugador més utilitzat pel tècnic holandès. De moment, suma set partits amb l'internacional absolut dels Països Baixos.

Situació contractual de Wieffer

Tal com hem comentat, el Barça, necessitat de trobar un migcampista defensiu, segueix la pista i no es descarta que durant l'estiu que ve intentin dur a terme el seu fitxatge. Wieffer acaba contracte el 2027 i treure'l del Feijenoord Stadion no serà fàcil, tot i que el diari SPORT afirma que el preu podria anar entre els 25 i els 30 milions d'euros. Més tard, el diari català va assegurar que l'Atlètic de Madrid li anava al darrere, però, finalment, els matalassers van incorporar Vermeeren, que ocupa la mateixa demarcació.

Mats Wieffer 2023 - Amazing Skills, Assists & Goals - Feyenoord | HD

Precisament, el diari AS va afirmar que hi va haver negociacions entre l'Atlètic de Madrid i el Feyenoord per Wieffer el gener passat, però no es va poder arribar a un acord. La situació amb el Fair Play Financer, l'impagament de Libero Finance Football i les poques solucions que estan trobant els blaugranes per generar ingressos extraordinaris fan impossible que la direcció esportiva pugui entrar a la cursa per un futbolista.

El Barça amb el problema de sempre: Els diners

De fet, tal com va assegurar Sique Rodríguez al “Què t'hi jugues”, ara el Barça no pot assegurar que serà capaç de pagar el salari a un nouvingut. És un centrecampista de perfil organitzador. Això vol dir que us agrada crear espais i dirigir l'equip. A més, és un futbolista a qui agrada jugar a pocs tocs, manera com sol jugar gràcies a la seva visió de joc. Wieffer és un futbolista molt precís i té un gran desplaçament llarg.

D'altra banda, cal dir que no destaca gaire per les seves virtuts defensives, ni per ser un jugador massa musculat. Haurem d'estar molt atents al nom de Wieffer, perquè amb el rendiment que està oferint, no seria estrany que la temporada que ve el veiem jugant a un equip de més qualitat.

Qui sap si aquest serà el Barça, encara que estan sonant molts migcampistes defensius i molts només s'assemblen a la posició. A més, tal com hem comentat abans, la difícil situació en què està immers el club blaugrana dificulta molt l'operació, fins i tot una com aquesta d'un preu no gaire elevat.