Muntatge amb Alejandro Balde a primer terme. A l'esquerra un dibuix amb monedes i bitllets de lliures britàniques

Quins equips de la Premier lluiten pel fitxatge d'Alejandro Balde?

L'hispanodominicà es troba actualment lesionat i es perdrà el que queda de temporada

Després de la marxa del lateral esquerre Jordi Alba del Barça, ha fet que Alejando Balde, jugador que es va formar al planter, hagi pres un protagonisme important a l'equip de Xavi Hernández. Tot i això, aquesta no ha estat una de les millors temporades del jugador de la masia.

Com per exemple, tots sabem que té una gran capacitat per ajudar en atac i poder assistir a l'hora d'ajudar a crear perill a l'equip i fer tremolar les cames a l'equip rival. Però, en el moment que el contrari fer un contraatac, el mateix jugador li costa molt seguir el ritme. A banda, a la vida dels jugadors professionals de futbol no són tot avantatges i que, actualment el jugador de només 20 anys està patint una lesió aquesta temporada 2023/2024 que el deixa fora dels terrenys de joc fins a final de temporada per culpa de molèsties a la cuixa.

Tot i el mal rendiment d'aquesta temporada, el seu progrés al primer equip del Barça ha despertat l'interès de grans equips internacionals, com el Manchester City de Pep Guardiola. També hi estan interessats Chelsea i Manchester United. Tres grans equips de la Premier League encara que el Chelsea passa per hores baixes.

Com podria Alejandro Balde adaptar-se a la Premier League?

Alejandro Balde, amb la seva joventut i talent emergent al futbol, presenta un perfil interessant per a una potencial adaptació a la Premier League, coneguda per la seva intensitat, velocitat i exigència física i tècnica. La combinació de les seves habilitats naturals i les característiques d'aquesta lliga suggereix diversos punts clau en la possible transició i èxit.

Primer, la velocitat i la resistència de Balde són atributs crucials que li permetrien competir en el ritme vertiginós de la Premier League. Aquesta lliga demana una gran capacitat per fer esforços sostinguts al llarg de tot el partit, tant en atac com en defensa, i la seva capacitat per mantenir-se actiu i eficaç en els minuts finals seria inavaluable.

La seva habilitat tècnica, incloent-hi el maneig de la pilota, capacitat de driblar i precisió als centres, s'alinea bé amb l'estil de joc d'equips que privilegien un enfocament tècnic i de possessió, però també es podria adaptar a estratègies que requereixen transicions ràpides i joc directe. La tècnica de Balde, combinada amb la velocitat, li faria una amenaça constant per les bandes.

La versatilitat de Balde és un altre factor que cal considerar. La seva capacitat per exercir-se en múltiples rols al llarg de la banda esquerra el fa un actiu valuós a la Premier League, on l'adaptabilitat tàctica i la capacitat per respondre diferents situacions de joc són essencials. Aquesta polivalència tàctica us permetria encaixar en diversos esquemes i filosofies de joc.

A més a més, la joventut de Balde ve amb una capacitat inherent per a l'aprenentatge i l'adaptació. En una lliga que està constantment evolucionant i on els equips i entrenadors solen canviar de tàctiques, aquesta capacitat per absorbir noves idees i ajustar ràpidament a diferents estils de joc seria fonamental per al seu desenvolupament i èxit.

El joc físic de la Premier League és un altre aspecte que cal considerar. Balde necessitaria adaptar-se i possiblement enfortir-se per enfrontar els desafiaments físics i els duels cos a cos que són comuns en aquesta lliga. La seva capacitat per competir en situacions de joc aeri i en duels físics seria crucial, especialment contra davanters i migcampistes de gran envergadura.

Finalment, encara que és conegut per les seves contribucions ofensives, la capacitat de Balde per adaptar-se a les exigències defensives de la Premier League, millorar-ne el posicionament i la presa de decisions en situacions defensives, seria vital per al seu èxit. La lliga demana una ètica de treball defensiu sòlida i la capacitat per contribuir a les dues fases del joc.

El Barça el declara transferible

Tot i tenir contracte fins al 30 de juny del 2028 i una clàusula de 1.000 milions d'euros, el seu representant, Jorge Mendes, ha esmentat que sí el jugador no té el mateix rol com a titular a la banda esquerra del Barça estaria replantejant fer-ne una gran venda aquest proper mercat d'estiu. Segons informa el diari As, el jugador passa a ser transferible i si arriba una bona oferta serà venut. Els tres equips interessats estan en disposició per emprendre un fitxatge de gran envergadura.

Alejandro Balde - Full Season Show.

Ara mateix, el Barça encara es mostra en una posició molt delicada que pot fer perdre el jugador que potser ha tingut més progrés del planter fins al primer equip com altres noms com Gavi, Fermín, Cubarsí, entre d'altres. Si Balde se'n va el Barça té pla B... i C. El seu substitut natural seria el del planter Héctor Font. Ja ha demostrat que pot estar a l'alçada. I la C seria passar a Joao Cancelo - si finalment el club se'l queda en propietat - a la banda esquerra. Una fórmula, aquesta darrera, que Xavi ja ha aplicat en alguns partits aquesta temporada.