Vedat Muriqi, amb la samarreta d'entrenament del Reial Mallorca, mirant a càmera

Vedat Muriqi sona per a un altre equip de la LaLiga EA Sports

El contracte del davanter kosovar del RCD Mallorca s'estén fins al 2027, però hi ha diversos clubs que es volen fer amb els seus serveis

Vedat Muriqi ha estat una de les sensacions de la present temporada a la lliga EA Sports amb el RCD Mallorca, equip al qual va recalar la passada campanya procedent de la Lazio italiana. La temporada que està signat l'internacional per Kosovo són dignes d'enaltir, ja que en 74 partits oficials que ha disputat amb l'equip insular ja ha anotat un total de 26 gols, exactament els mateixos que porta amb la selecció de Kosovo en 51 partits com a internacional .

El seu valor de mercat és de 15 milions d'euros

La trajectòria meteòrica que du a terme Muriqi ha fet augmentar el seu valor de mercat que, segons Transfermarkt, ja puja als 15 milions d'euros. Aquest fet ha encès les alarmes a molts clubs que veuen el kosovar com una bona carta per aconseguir els seus serveis. I un dels equips que li ha posat el focus és el Real Betis. El club verd-i-blanc, actualment sisè classificat a LaLiga, està en ple procés de reestructuració de cara a la temporada que ve, i en els plans per augmentar el nivell competitiu de l'equip hi ha el nom de Vedat Muriqi.

Clàusula de rescissió de 30 milions d'euros i Muriqi no s'hi ha pronunciat

Si anteriorment parlàvem del valor de mercat de Muriqi, també cal ressenyar la clàusula de rescissió que puja als 30 milions d'euros fins que el 2027 s'extingeixi el contracte amb el RCD Mallorca. En aquest sentit, aquesta xifra es podria manejar sobre xifres inferiors, no hi ha cap dubte que el Betis buscarà negociar un preu més favorable per aconseguir els serveis del davanter centre.

Per la seva banda, Muriqi no s'ha pronunciat sobre la intenció d'abandonar el quadre insular, les possibles ofertes temptadores que li arribin poden canviar l'opinió del jugador. No en va, el Mallorca buscarà com més aviat millor renovar el kosovar per així blindar-lo davant de possibles clubs interessats.

Es preveu un estira-i-arronsa entre tots dos clubs, i un mercat de fitxatges intens, ja que el Reial Betis té molt clar que vol reforçar la seva parcel·la atacant de cara a una temporada que ve apuntant que disputarà competició europea. Aquest fet ha propiciat que porteu ja fa força temps que poseu el vostre focus d'atenció sobre el davanter del RCD Mallorca.

MURIQI: "NINGÚN HUMANO DEBERÍA VIVIR LO QUE ES LA GUERRA, ES LO PEOR QUE PUEDE PASAR"

Com juga i com podria encaixar al Real Betis?

Vedat Muriqi es perfila com un davanter complet. La seva envergadura de 1,94 metres el converteix en una presència imponent al joc aeri, complementada per un bon control proper i una gran capacitat per sortir de situacions ajustades. A més, té un fort tret amb la cama esquerra, cosa que li permet marcar des de distàncies considerables.

En el context del Betis de Pellegrini, que tradicionalment ha fet servir una formació 4-2-3-1, el rol de Muriqi podria ser fonamental. L'equip s'ha caracteritzat per un joc asimètric en atac , on la presència d'un davanter centre no només aporta gols, sinó també integritat estructural, funcionant gairebé com un punt fix per a la defensa.

En aquest sentit, Muriqi tindria competència a la davantera amb jugadors com Bakambu, el Chimy Àvila o Willian José encara que té qualitat de sobres per lluitar per la titularitat.

La capacitat de Muriqi per retenir la pilota i portar altres jugadors al joc, sumada a la seva habilitat per guanyar duels aeris i crear oportunitats, podria complementar bé jugadors com Nabil Fekir un dels "directors" de l'atac del Betis. Al sistema de Pellegrini , que no és dogmàtic i s'adapta a les fortaleses i debilitats de l'equip i del rival, Muriqi tindria la llibertat per explotar el joc d'enllaç i la presència física a l'àrea.