Estadi de Mestalla

El València prepara el retorn d'un migcentre defensiu mític

Rubén Baraja ha demanat el fitxatge d'un centrecampista i Peter Lim podria portar a un dels més talentosos que han passat per Mestalla a l'última dècada

La temporada segueix el transcurs i, encara que el València només ha vençut en una de les últimes quatre jornades, l'utòpic somni d'Europa segueix viu a hores d'ara del campionat. L'elenc che està mostrant una inesperada bona imatge que l'ha allunyat notablement dels darrers llocs de la taula, als quals s'havia acostumat els darrers anys.

Rubén Baraja s'ha guanyat el dret de poder sol·licitar qualsevol fitxatge. Això sí, sempre tenint en compte que la situació financera del club és realment delicada i que Peter Lim no sembla disposat a invertir diners. En aquesta tessitura, encaixa, encara que amb certs condicionants, la figura d'un dels migcampistes més destacats que es recorden a València: André Gomes.

Situació d'André Gomes i les condicions per tornar a València

El migcampista portuguès, als 31 anys, sembla haver-se ubicat en un ostracisme insospitat, tenint en compte el seu enorme potencial. Milita a l'Everton i aquesta campanya amb prou feines ha participat en 7 partits. No és, en absolut, un futbolista transcendental en un dels pitjors equips d'aquesta temporada a la Premier League.

De fet, el curs passat va marxar cedit al Lille i, encara que sí que va tenir més protagonisme, ja que va disputar 27 duels, tampoc va acabar de despuntar. Els Toffees van fer una inversió de 25 milions per ell el 2019, quan el portuguès militava, encara que sense pena ni glòria, al FC Barcelona. I en cap d'aquestes aventures ha sigut tan feliç com a València.

André Gomes, experiència en un equip juvenil

Així doncs, en migcampista lusità està per la tasca de marxar de l'equip de Liverpool un cop finalitzi el contracte el proper mes de juny. Amb tot, el València s'hi ha tornat a interessar i n'està contemplant el fitxatge. Peter Lim guarda una relació molt bona amb el seu agent, Jorge Mendes, i això podria facilitar el seu aterratge a Mestalla.

LaLiga Memory: André Gomes

Això sí, perquè això es produeixi, André Gomes s'haurà de baixar la fitxa substancialment. El València no pot assumir el seu salari actual i si el portuguès vol tornar a vestir la blanquinegre, haurà d'assumir cobrar menys. Alhora, Peter Lim no haurà de pagar ni un sol euro pel seu fitxatge, ja que a partir d'aquest estiu serà agent lliure.

A Rubén Baraja li interessa enormement poder incorporar un jugador del seu perfil. No només té experiència a LaLiga, sinó que ja sap què és jugar en un València exitós. La seva arribada aportaria veterania a un equip majoritàriament inexpert i ple de juvenils.

El seu rol en els dibuixos del tècnic che seria acompanyar Pepelu al pivot i donar competència a Hugo Guillamon. Té tècnica tant a les accions defensives com a la construcció de pilota i això seria molt útil per al joc del València.