Jugadors del Sevilla celebrant un gol

El València insisteix en un jugador del Sevilla

Ruben Baraja cerca més joves talents per reforçar la seva plantilla

Està sent una temporada molt positiva a Mestalla, però Rubén Baraja no es conforma únicament amb això. El València està submergit a la batalla per endinsar-se en llocs europeus, cosa que s'augurava inviable a principi del curs. Tot i això, el tècnic de Valladolid ha aconseguit esprémer el talent dels joves que integren el seu equip i portar l'elenc che a la zona noble de la taula.

De cara a l'estiu, doncs, pretén reforçar la seva plantilla per fer un passet endavant i lluitar per reptes més ambiciosos. És conscient que la situació financera del club és delicada i que, per tant, l'actuació al mercat de fitxatges és limitada. Per això una de les condicions que li ha posat la direcció esportiva és que es fixi en futbolistes de baix cost.

I precisament amb aquesta premissa encaixa el nou futbolista en què s'ha interessat Rubén Baraja. El míster valencianista ha proposat a Corona que intenti emprendre el fitxatge d'Óscar Rodríguez. El migcampista milita actualment al Getafe a manera de préstec, però pertany al Sevilla.

El València, per Óscar Rodríguez

El perfil d'Óscar Rodríguez interessa enormement Rubén Baraja. És un centrecampista jove (25 anys) que es defensa tant a la zona central de tres quarts com llençat al costat esquerre. Té una extraordinària habilitat en la conducció, un bon toc amb la cama dreta i una destacada visió de joc; un 'jugón', vaja.

Óscar Rodríguez va sortir del planter del Reial Madrid i va destacar en la seva cessió al Leganés entre el 2018 i el 2020. Després d'això, el Sevilla va pagar 13,5 milions a Florentino Pérez per aconseguir els serveis d'aquesta jove promesa. Tot i això, el talaverà es va estancar al Sánchez-Pizjuán i no va acabar de quallar amb el Sevilla.

Per això, els sevillans, confiats que pogués acabar d'adobar-se i ser aquell prometedor futbolista que va projectar a Butarque, van decidir cedir-lo. Va jugar a préstec els últims mesos de la 21/22 al Getafe, on ha retornat aquest curs 2023/24. A la 2022/23 va passar un any defensant el blau cel del Celta de Vigo.

Con el interior, con el interior... Óscar Rodríguez le explica a Luis Enrique cómo lanza las faltas

Amb tot, el seu contracte amb el Sevilla acaba l'estiu del 2025 i no sembla que vagi a renovar. Per tant, el pròxim mercat estival és l'última oportunitat de què disposa l'elenc sevillà per treure'n rèdit econòmic. I el València podria aprofitar aquesta situació per intentar aconseguir els seus serveis.

El seu valor de mercat és de només 2,5 milions d'euros i no s'auguren xifres relativament inviables per al València. Rubén Baraja insistirà en el seu fitxatge, ja que confia que, encara que aquest curs tampoc ha despuntat en excés amb el Getafe, pugui ser un futbolista diferencial als seus esquemes. De fet, no és la primera vegada que Óscar Rodríguez és a prop de recalar a Mestalla, ja que els valencianistes ja van estar interessats en el talaverà entre el 2018 i el 2020.