El València va a buscar Gonzalo Plata: La xifra que podria pagar

Peter Lim està disposat a treure la xequera

Una de les garanties que li ha brindat la direcció esportiva del València a Rubén Baraja és que aquest estiu hi haurà moviment. El tècnic va assimilar que es produirien vendes, però va sol·licitar directament que l'equip no es debilités; i per això calen fitxatges. És condició sine qua non per signar la seva renovació amb l'entitat del ratpenat.

I, de moment, les seves peticions semblen estar sent obeïdes per la cúpula de directius, ja que, segons Golsmedia, ja estan treballant en la incorporació de Gonzalo Plata. És un interès que va néixer al València ja fa un parell d'anys, però fins ara no havien pogut avançar en l'operació.

Gonzalo Plata de Qatar a València?

L'atacant equatorià va cridar l'atenció de l'elenc valencianista en els dos anys amb el Reial Valladolid (2021-2023). Allà va demostrar, malgrat la seva joventut (2000), ser un futbolista amb molt d'ímpetu i destreses corrent pel flanc esquerrà. En els 67 duels que va disputar amb la carcassa blanquivioleta, va anotar 7 gols i va repartir 12 assistències.

És un futbolista veloç i amb habilitat amb la pilota als peus. Encara que es va criar a la pedrera d'Independiente, va estar uns anys també al filial de l'Sporting de Lisboa abans d'aventurar-se amb l'equip val·lisoletà. I l'estiu passat va decidir marxar a la lliga qatariana per jugar a l'Al-Sadd, equip que va entrenar Xavi abans de fitxar pel Barça.

Allí aquesta temporada ha tingut un rendiment destacat, amb 8 gols i 6 assistències en 21 partits de la Stars League. Amb l'Al-Sadd té contracte fins al 2028, però, segons garanteix el mitjà anteriorment esmentat, no descartaria retornar a Espanya si finalment arriba l'oferta oficial del València.

Aquestes informacions apuntaven que el club che està contemplant sol·licitar una cessió, a la qual afegirien una opció de compra d'entre 8 i 10 milions. La seva joventut i la seva idiosincràsia tècnica encaixarien a la perfecció al vestidor i al joc del València. Els de Rubén Baraja s'han nodrit aquest curs de manera ressenyable del talent jove.

Això sí, l'actitud de Peter Lim els últims anys, en què no ha volgut treure la xequera per a cap fitxatge, podrien fer trontollar tota l'operació. De moment, sembla que hi ha interès per les dues parts a tancar l'acord, però ara és el cap el que ha de donar el braç a tòrcer.