Jugadors del Real Valladolid abans d´un partit

El Valladolid prepara el retorn d'un jove amb gran futur

Tot dependrà de la decisió que prengui el València

Gran part de l'èxit del Reial Valladolid a la temporada recentment acabada s'explica pel seu bon fer defensiu. Han estat el segon equip menys golejat, amb 37 gols encaixats en 42 partits, i han mantingut la porteria a zero en 20 ocasions. Són xifres extraordinàries per a una competició tan complexa com ho és la Lliga Hypermotion.

I això, evidentment, no podria haver tingut lloc si els centrals del Pucela no haguessin estat a l'altura de les circumstàncies. I un dels defensors que millor ha rendit vestit de blanquivioleta ha estat, sens dubte, César Tàrrega.

El valencià va arribar cedit al José Zorrilla al mercat hivernal i es va consagrar a l'onze titular de Pezzolano des de ben aviat. Des que el tècnic uruguaià va començar a confiar-hi, el Reial Valladolid només va encaixar 9 gols en 16 partits; fins i tot va tenir una dinàmica de 7 duels seguits amb 'clean sheet'.

Per això, atès el seu bon fer defensiu, el club val·lisoletà està pendent de la seva situació al València, el seu club en propietat, per intentar comptar amb ell també el curs vinent. Amb l'entitat valenciana té contracte fins al 2028, però no és segur que entri als plans de Baraja per a la 2024/25. Si això acaba passant, el Reial Valladolid sol·licitaria una nova cessió.

César Tàrrega, entre València i Valladolid

El que sembla força evident és que César Tàrrega no seguirà jugant al filial del València, com va passar en el primer tram de la recent acabada temporada. Segona RFEF ja li queda molt petita malgrat tenir 22 anys, com ha demostrat aquest any. Tan petita li queda que, de fet, les dues opcions que s'estudien ara mateix són de Primera Divisió.

Als despatxos del València estan pendents de veure què passa finalment amb Christian Mosquera i Yarek. Si algun dels dos abandona el club aquest estiu, César Tàrrega es quedarà a la capital del Túria. Allà veuen en el defensor un futbolista amb molta projecció i hi compten amb ell a mitjà/llarg termini; per això el van renovar fa algunes setmanes.

Però si finalment cap dels dos se'n va, buscar-li un nou préstec és l'alternativa que més convenç els directius valencianistes. I davant d'aquesta tessitura, César Tàrrega ho té clar: "Si m'agradaria seguir al Valladolid? Sí, per descomptat. El que m'han donat no ho podré agrair mai".

En aquesta entrevista amb Las Provincias, el futbolista valencià es mostrava molt agraït amb la confiança que li han brindat al Pucela en aquest segon tram de temporada. Va arribar el 19 de gener procedent d'un equip de Segona RFEF i el 3 de febrer ja era titular indiscutible a un equip de la zona alta de la Lliga Hypermotion.

Així doncs, encara que ara César Tàrrega, un cop acabada la seva cessió, hagi de retornar al València, no és gens descartable que la propera campanya torni a vestir la blanquivioleta.